The Online Lifestyle Magazine 

Mind & Soul #MNLKSoul #MNLK

De ontroerende documentaire ‘Human’ is een ode aan de mensheid

2 Mins read

What is it that makes us human? Is it that we love, that we fight? That we laugh? Cry? Our curiosity? The quest for discovery?

Gedreven door deze levensvragen ging getalenteerde filmmaker Yann Arthus-Bertrand (69) de wereld rond om meer dan 2000 mannen en vrouwen uit 60 verschillende landen te interviewen. Hij sprak met allerlei unieke mensen van over de hele wereld over een breed scala aan gevoelige onderwerpen.

Zo spraken ze over liefde, oorlog, armoede, prioriteiten, homoseksualiteit, gelukkig zijn, seks, relaties en meer. Yann weet deze alledaagse mensen die hun hart uitstorten op gevoelige wijze vast te leggen in deze briljant geschoten documentaire, die wat mij betreft mag worden bestempeld als erfgoed voor de mensheid!


De documentaire kwam officieel uit in 2015 en wist mij destijds enorm te ontroeren. Bij de première heb ik hard gelachen, tranen weggeveegd en met verwondering gekeken naar alle inspirerende verhalen. Ook heb ik genoten van de prachtige muziek en de oogstrelende surrealistische opnamen van de natuur. Human (8,7 op IMDB) zou verplichte kost moeten zijn voor elk individu. Je zult namelijk diverse inzichten opdoen die je niet in je eigen omgeving zou kunnen vinden. Deze alledaagse mensen blijken stuk voor stuk unieke individuen te zijn met allemaal een sterk verhaal.

Je kunt de DVD of Blu-Ray bestellen via Bol.com (zie productlink onderaan artikel). De trailer en wat ontroerende hoogtepunten bekijk je hieronder.

Leuk persoonlijk detail; Human is de enige film (Blu-Ray) die ik fysiek in huis heb. Zo goed vind ik deze docu!


Human Official Trailer 1


Uitgelicht fragment: Een glas halfvol?

“My wife has recently changed her residence to heaven…”


Uitgelicht fragment: Vluchteling weet de gevoelige snaar te raken

“Afghanistan is not a country now! It’s a killing ground, man!”


Uitgelicht fragment: De voormalige president van Uraguay heeft wijze woorden voor ons

“We’re paying with time from our lives we had to spend to earn that money”

Besproken in dit artikel:
————————–

Related posts
Mind & Soul #MNLK

Slaat de verveling momenteel toe? Tips om verveling tegen te gaan!

2 Mins read
Niets is zo vervelend als verveeld zijn. Op regenachtige dagen is de kans op verveling nog groter. Wat te doen? Zorg dat…
Mind & Soul #MNLKSoul #MNLK

Dit zijn de 7 meest bekeken documentaires van VICE

2 Mins read
De verdomd interessante documentaires van VICE laten je uithoeken van de wereld zien waarvan je niet wist dat ze bestonden. De obscure…
Business & Luxury #MNLK

Clark Kegley geeft tips hoe je mensen op een positieve manier 'Ja!' kan laten zeggen

1 Mins read
Clark Kegley is ondernemer in hart en nieren. Hij weet dan ook precies hoe je mensen op een positieve manier kunt beïnvloeden….