The Online Lifestyle Magazine 

Relax & Travel #MNLK

Huur een boot op het Gardameer en proef de Italiaanse sferen

2 Mins read

Het Gardameer staat bekend om zijn schilderachtige karakter, het blauwe water en de pittoreske dorpjes met de citroenbomen. Het meer kent maar liefst een oppervlakte van 369,98 kilometer en is dus de perfecte bestemming om te gaan varen. Een boot huren op het Gardameer kan voordat je vertrekt, gemakkelijk online. Zo heb jij je dagje uit op het water al geboekt en hoef je op locatie niks meer te plannen. Het enige dat jij nog maar hoeft te doen, is genieten.

gardameer mnlk

Type boten in het Gardameer

Wanneer je een boot wilt huren op het Gardameer, past een motorboot of RIB het beste bij dit Italiaanse meer. Met deze boten kun je gemakkelijk het meer ontdekken en kun je zelf kapitein aan boord zijn. Het is in Italië vrij makkelijk om zonder vaarbewijs een boot te huren. Mocht je een boot huren met een vermogen van meer dan 40 pk, dan moet je in Italië wel in het bezit zijn van een vaarbewijs. Je kunt er natuurlijk ook altijd voor kiezen om een boot te huren met een schipper aan boord. Zo hoef jij je geen seconde druk te maken over het varen en kun je optimaal genieten van het Italiaanse meer. 

De mooiste steden

Gelegen tussen Lombardije, Veneto en Trentino-Alto-Adige is het Gardameer één van de meest indrukwekkende meren van Italië. Daarnaast is het Gardameer ook nog eens het grootste meer van het land. Een perfecte locatie om het landschap te ontdekken vanaf het water en je mee te laten voeren door de bries langs de prachtige oevers. Wanneer je besluit een boot te huren op het Gardameer is het een aanrader om bij verschillende steden en oude dorpjes aan te meren. 

Limone sul Garda

Aanmeren in de gemeente Limone sul Garda stelt niet teleur. Je raadt het misschien al, maar het dorp is vernoemd naar citroenen, waar in de dertiende eeuw het telen van citroenen al begon. Zo vind je hier een citroentuin, een Citroenmuseum en vele winkels met citroengerelateerde producten. Daarnaast vind je in Limone een kleine, oude haven met talloze straatjes en een wandelboulevard. Een perfecte vakantie op land en op het water. 

Sirmione

Het dorp Sirmione is gelegen aan de zuidkant van het Gardameer op een schiereiland waardoor het centrum beperkt bereikbaar is. Daarom is het de ideale plek om per boot te bezoeken en aan te meren in de haven van Sirmione. Het bekende kasteel van Sirmione is perfect te bekijken vanaf het water. Vanuit daar vaar je gemakkelijk door naar de grotten van Catullus, waar je de restanten van de Romeinse villa en het Antiquarium museum kunt bewonderen.

Lazise

De gezellige avonden aan de haven van Lazise is een ervaring die je niet wilt missen wanneer je het Gardameer bezoekt. Aan de haven vind je rijen met terrassen en restaurants waar je heerlijk kunt genieten van de Italiaanse keuken. Daarnaast vind je een uitgestrekte promenade die je heerlijk kunt afstruinen met je vrienden of familie. Aan de haven vind je ook de herkenbare kerk van het dorp. De San Niccolò kerk is één van de oudste gebouwen van het dorp. Binnen in de kerk zijn meerdere plafondschilderingen te zien, die na een eerdere instorting weer gerestaureerd moesten worden. Kortom, Lazise is een dorp met gezelligheid en geschiedenis en dus zeker de moeite waard om van boord te stappen. 

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Veel Nederlanders pakken jaarlijks de tent of caravan in om heerlijk een paar weken te gaan kamperen in Italië

Related posts
Relax & Travel #MNLK

4 highlights van het Gardameer

1 Mins read
Het grootste meer van Italië is het Gardameer en het is tevens een belangrijke toeristische trekpleister. Per jaar komen miljoenen toeristen naar…