The Online Lifestyle Magazine 

Relax & Travel #MNLK

Ierland is net als Schotland een indrukwekkend land voor zowel cultuur- als natuurliefhebbers

1 Mins read

Zo is er het beroemde Nationaal Park Killarney alsook tal van interessante musea. Het is bovendien eenvoudig en goedkoop om van Ierland naar Schotland te vliegen (of vice versa), zodat het zich loont om in één keer een bezoek te brengen aan deze twee delen van Groot-Brittannië. Hieronder vind je een stappenplan om Schotland en Ierland te ontdekken.

Ontdek Schotland en Ierland in één keer.

Stap 1: kies een begin- en einddatum.

De meeste toeristen bezoeken Schotland en Ierland in het hoogseizoen. Buiten juni, juli en augustus zijn de prijzen voor onder meer hotelkamers en huurauto’s echter veel lager. Het natuurschoon van beide landen is bovendien in de lente en herfst adembenemend met fraai gekleurde bossen, terwijl er in de winter veelal sneeuw ligt. Daarnaast is het in deze seizoenen aanzienlijk stiller op de toeristische plekken, zodat je in meer rust alles kan bekijken. Kortom, als je de kans hebt, bezoek Schotland en Ierland dan in het laagseizoen.

Ierland kerk

Stap 2: plannen.

Zowel Schotland als Ierland is ongeveer twee keer zo groot als Nederland. Het is zodoende onmogelijk om alle bezienswaardigheden in beide landen te bezichtigen. Maak dus een doordachte planning. Zo kan je bijvoorbeeld in Schotland naar het noorden trekken om aldaar van de prachtige natuur te genieten en in Ierland in de hoofdstad blijven voor een bezoek aan de indrukwekkende musea Kilmainham Gaol, The Little Museum of Dublin en Glasnevin Cemetery Museum. Op deze manier verwerk je natuur en cultuur in één keer.

Rope Bridge Ierland

Stap 3: plan de reis.

Het is mogelijk om per ferryboot of via de Kanaaltunnel naar Engeland te reizen om vervolgens de reis naar Schotland per trein of auto te vervolgen. Het is echter aanzienlijker sneller en veelal ongeveer even duur om de reis per vliegtuig af te leggen. Ook tussen Schotland en Ierland kan je kiezen voor een reis per vliegtuig of ferry.

Stap 4: genieten.

geniet van je ontdekkingstocht in twee landen vol natuurschoon en culturele bezienswaardigheden!

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Acapulco, een stad met bijna 900.000 inwoners, is na Cancun, de populairste badplaats van Mexico

Related posts
Relax & Travel #MNLK

Er altijd al eens van gedroomd om richting Schotland te trekken?

2 Mins read
Er altijd al eens van gedroomd om richting Schotland te trekken? Dit land dat eigenlijk gewoon een excuus is voor het grootste…
Relax & Travel #MNLK

Net als in Scandinavië zijn er in Schotland ook meer dan genoeg cottages. Wandelaars kunnen hier verblijven als tussenstop van hun trektocht.

1 Mins read
In Schotland vindt je een grote variatie aan cottages: van cottages waar proviand aanwezig is (geen gastheer), tot cottages die op een…
Relax & Travel #MNLK

Maak kennis met de verschillende eilanden van Schotland

1 Mins read
Wanneer het over Schotland gaat vallen de meeste mensen altijd terug op dezelfde zaken: de Highlands, de Lochs en heel soms smijten…