Sport & Lifestyle #MNLK

Ik viel 7 kilo af in 7 dagen met de smakelijke detox kuur van Sap.je!

4 Mins read

Op een gezonde verantwoorde wijze snel afvallen is waar iedereen naar snakt, het is de gouden kelk. Nou, ik kan je vertellen dat ik de gouden kelk heb gevonden. Het is echter een groene kelk die ook nog eens lekker smaakt. Dit is hoe ik 7 kilo afviel in 7 dagen met de smakelijke detox kuur van Sap.je!

Juicen is het antwoord

Door de jaren heen heb ik heel wat diëten en plannen uitgeprobeerd om op gewicht te blijven of flink af te vallen. Vooral na de feestmaand was ik altijd weer gedreven om weer eens 5 tot 10 kilo eraf te krijgen. Niets werkte echt snel en effectief, totdat ik de Netflix-documentaire van Joe the Juicer zag (Fat, Sick and Nearly Dead). Hij maalde van zijn groente en fruit mooie groene juices, dronk dat alleen voor 40 dagen en verloor al zijn overgewicht en tevens zijn kwaaltjes. Ik dronk ook alleen maar dit soort groene sapjes en de kilo’s vlogen eraf. De sapjes die ik echter maakte smaakten verschrikkelijk. Met pijn en moeite dronk ik het weg, waardoor ik uiteindelijk het niet lang genoeg volhield.

Het bleek dat ik niet de enige persoon was die geïnspireerd werd door het juicen. Het team van Sap.je heeft er een ware business van gemaakt om smakelijke sapjes te maken waarmee mensen kunnen detoxen, ontgiftten, afvallen en zo van hun kwaaltjes af kunnen komen. Ik zocht vol enthousiasme contact met hen op om een smakelijke samenwerking aan te gaan.

7 dagen juicen

Ik ontving een groots pakket met tientallen fraai verpakte sapjes in glazen flesjes, met stuk voor stuk een leuke omschrijving erbij van wat voor ingrediënten erin zaten. Het bleken allemaal imposante combinaties te zijn die ik beslist eerder niet zo heb gemaakt. Als voorbeeld neem ik de Fuel, hierin zit; Komkommer, witte peen, spinazie, venkel, pastinaak, bleekselderij, Chinese kool, citroen, munt, peterselie, steviablad en vanille.

Oftewel; dit maak je zelf niet zo snel na! Mijn advies; laat de creatief gevonden sapjes van Sap.je thuis bezorgen. Dit bespaart je heel wat research, mislukte eigen sapjes en uiteindelijk ook geld. De 100% biologische sapjes van Sap.je zijn niet per se goedkoop, maar wel elke cent waard. Je verliest er immers met een rap tempo die overtollige kilo’s mee!

Mijn favorieten waren zonder twijfel; Seasons, Recharge, Recover en de Broccolisoep! Persoonlijk heb ik het niet zo op bleekselderij en gember, maar het team van Sap.je heeft er wonderbaarlijk genoeg lekkere frisse combinaties van gemaakt. De kleine glazen potjes die shotjes heten noemde ik al gauw groene espressootjes.

Een week geen rotzooi

Ik kreeg een strak schema voor een week lang waar ik 12 sapjes (inclusief 1 soepje en 1 thee) per dag mocht wegdrinken. Je krijgt zo alle nutriënten binnen die je maar nodig hebt om geen honger te lijden en gezond en verzadigd te blijven. Je eet dus een week lang géén fastfood, géén e-nummers, géén koffie, géén alcohol, géén suikers en simpelweg géén vage rotzooi.

Dat klinkt als iets wat we allemaal wel kunnen gebruiken! Na een week juicen ben je volgens mij van heel wat bad habits af!

Laten we kijken hoe het dag tot dag mij afging!

Weekverslag

Dag 1:  ‘Kom maar op met die sapjes!’ zeg ik vol enthousiasme. De eerste paar sapjes smaken fris, lekker en beter dan verwacht. Het is even wennen aan de smaken, maar ze zijn verrassend lekker en prima te doen. Dit wordt een eitje!

Dag 3: Ik ervaar gek genoeg totaal geen hongergevoel, ben verrassend genoeg al 3 kilo lichter en voel me best goed.  Ik ben verzadigd qua voeding, zo voelt het tenminste wel. So far so good!

Dag 4: Om even iets teveel details te geven; ik plas zeker 6x per dag, maar ik hoef nooit geen #2 meer te doen! Dit komt omdat je geen afval eet die je later weer hoeft af te scheiden. Dit is alleen al een goed teken dat dit een uitstekende manier is om te detoxen. Je mag tevens zoveel bladgroente eten als je wil, dus qua een gevuld gevoel zit het helemaal goed.

Ik krijg alleen de gedachten van pizza en lekkere dingen niet uit mijn hoofd, eten oogt een keer zo lekker dan normaal. Je waardeert ook weer normaal voer, zelfs gezond voedsel oogt hemels nu. Ik snap nu pas waar mijn voedverslaving zit; het zijn de koolhydraten die mij beheersen! Met name pizza’s, chips, brood(jes), sausjes, bittergarnituur en al het lekkers dat via Thuisbezorgd besteld kan worden. De drang naar koolhydraten is sterker dan ik dacht. Freaky sterk… Hou ik dit wel vol?!

Dag 5: Ik voel me slanker, ik oog slanker, ik ben slanker. Op dag 5 ben ik al 5 kilo lichter. Dit gaat geweldig!

Ondanks het succes, ondanks dat ik me goed voel, ervaar ik wel psychologische klachten. Mijn onverzadigbare Sultana-monster wil koolhydraten, wil pizza, wil vreten, wil schransen. Wat een vervelend beest is het toch. Kan ik deze gretige vreetzak wel temmen tot dag 7? Stel ik me aan of is dit wat iedereen voelt tijdens soortgelijke kuren/diëten?

Het drinken van sapjes is echt geen probleem, je moet echter wel even sterk zijn om die drang naar koolhydraten (lees: lekker vet en suikerig voedsel) te temmen. Gelukkig werd het langzamerhand minder. Het zal de suikerverslaving wel zijn…

Dag 7: Whoeiiii, met de hakken over de sloot heb ik het gehaald. De verleidingen waren heftig, maar dankzij de smakelijk sapjes van Sap.Je leer je al gauw dat je prima 7 dagen zonder vast voedsel kan leven. Je voelt je zelfs beter dan mét al dat vaste voedsel. Ik voelde me zelfs extatisch op de 6e en 7e dag. Als in; met trappelende voeten typ ik dit verslag. Met al deze extra verworven energie heb ik helemaal zin om productief te zijn. Dit smaakt naar meer!

Het resultaat is dat ik maar liefst 7 kilo lichter ben. Wow!

Conclusie

Met trappelende voeten, grote stralende groene ogen en een slanker figuur kan ik beamen dat een detoxkuur van Sap.je een aanrader is voor ieder die op een gezonde verantwoorde en smakelijke manier zijn of haar gezondheid aan wil pakken. Ik bruis van alle sapjes en soepjes!


Ik dank bij deze het team van Sap.je voor deze geweldige detox kuur. Het was oprecht lekker en uitstekend vol te houden. De mensen achter dit bedrijf hebben tevens de gunfactor! Hun missie, hun uitstraling en de producten die ze op de markt zetten zijn nobel, hip en daadwerkelijk een goede aanvulling voor de medemens. Bezoek hen graag op hun website en volg ze via Instagram!

Website: www.sap.jeInstagramhttps://www.instagram.com/groentesapje/

“Je dagelijkse portie groente & fruit in één heerlijk sapje”

Related posts
Drinks & Food #MNLK

5 tips om een gezond dieet vol te kunnen houden

2 Mins read
Wil je graag afvallen of een gezondere levensstijl aannemen? Dan is het belangrijk om een dieet te volgen dat bij jou past…
Sport & Lifestyle #MNLK

Afslanken met shaken

2 Mins read
Wil jij graag ontzettend snel afvallen, dan kan dit door het drinken van shakes. Niet voor niets is het afvallen met shakes…
More #MNLK

Problemen met lichaamsvet aanpakken

2 Mins read
Als het gaat om afvallen en op gewicht blijven, is er geen magische pil die dit voor je kan doen. In plaats…