More #MNLK

Informatiecentrum De Noordwester, een gezellig dagje uit met de familie of voor een leuk bedrijfsuitje met collega’s

2 Mins read

Informatiecentrum De Noordwester is een waddencentrum en zeeaquarium met maar liefst 13 aquaria. Het centrum is gevestigd op het Waddeneiland Vlieland, in de plaats Oost-Vlieland (het enige dorp van het eiland). De Noordwester ligt op een unieke locatie in het dorpscentrum, vlak bij zee. Het skelet van een potvis (meer dan 15 meter lang!) die in 2004 aangespoelde op het strand van Vlieland is een unieke bezienswaardigheid in het centrum. De kop van een walrus is een andere trekpleister. Als je zin hebt om roggen te aaien, dan kan dat in de daarvoor bestemde roggenbak. Zelfs het aaien van haaien behoort tot de mogelijkheden. Heb je zin om strandvondsten te bekijken? Dat kan op de speciale Juttenzolder. Op de Wrakkenzolder kun je allerlei wrakken bewonderen uit de Noordzee. Ook kun je een enorme zandverzameling bekijken in De Noordwester. Kinderen kunnen in het Kabouterbos kennismaken met de kabouters van Vlieland.

Verder zijn er exposities en is er een filmzaal aanwezig. Als je op zoek bent naar meer avontuur, neem dan deel aan een van de excursies die hier georganiseerd worden. De Noordwester is namelijk een uitvalsbasis voor allerlei excursies. Hierbij kun je uitgebreid kennismaken met de dieren en natuur van dit bijzondere eiland. Een goede verrekijker, die je in het centrum kan huren, komt zeker van pas. Voor een excursie moeten er minimaal 8 en maximaal 25 deelnemers zijn. Laarzen zijn verplicht. Standaardexcursies kosten €8,50 per persoon. Speciaal voor kinderen is er een Kabouterzoektocht. Samenvattend: een bezoek aan het informatiecentrum is zowel educatief als actief. Je zal je hier niet gauw vervelen.

Korting naar Informatiecentrum De Noordwester

De entree van het centrum is €5,75. Scholen en groepen (vanaf 15 personen) betalen €4,60. De toegang voor honden is gratis: zij mogen dus naar binnen mits zij aangelijnd zijn. Er is geen informatie beschikbaar over het krijgen van korting bij Informatiecentrum De Noordwester. Wel is het zo dat kinderen onder de 4 jaar er gratis naar binnen mogen. Ben je van plan om het centrum vaker te bezoeken? En wil je De Noordwester financieel steunen? Word dan vriend van het informatiecentrum. Dat kan al vanaf €20,00 per (kalender)jaar. Als je vriend wordt van het centrum, dan mag je altijd gratis naar binnen. Zoals reeds vermeld: er zijn kosten verbonden aan eventuele excursies.

Adres en openingstijden Informatiecentrum De Noordwester

Informatiecentrum De Noordwester is gevestigd in de plaats Oost-Vlieland. Het informatiecentrum is goed te bereiken vanaf de rederij waar je met de boot aanmeert. Vanaf die plek is het ongeveer 10 minuten lopen. Fietsliefhebbers kunnen een fiets huren op het eiland. Het adres van Informatiecentrum De Noordwester is:

  • Dorpsstraat 150
    8899 AN Oost-Vlieland

Je kunt contact opnemen met het centrum door ze te bellen op 0562-451700 of door een mail te sturen naar info@denoordwester.nl. Goed nieuws: De Noordwester is het hele jaar open voor het publiek. In de zomer is het centrum doordeweeks geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur en in het weekend van 12.00 uur tot 17.00 uur. Houd voor actuele informatie over de openingstijden in andere maanden de website van De Noordwester goed in de gaten. Voor groepen is het buiten het seizoen op afspraak mogelijk om het informatiecentrum op andere tijden te bezoeken (in overleg).

Voor actuele informatie, zoals prijzen en de openingstijden verwijzen wij je naar de website van Informatiecentrum De Noordwester zelf.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Het Arsenaal in Vlissingen profileert zich als een rasecht piratenpark dat geknipt is voor een dagje weg met kinderen of gewoon als familie-uitje