The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Inspiratietips voor het maken van een stoere keuken

2 Mins read

Het is een trend dat mannen steeds vaker in de keuken staan om te koken. Het is dan helemaal top als dat in een keuken gebeurt met een stoere look. Dan voelen de meeste mannen zich natuurlijk nog beter op hun plek. Daarom volgen hier een aantal tips ter inspiratie om een stoere keuken te realiseren. Het gaat daarbij onder meer om de juiste keuze voor verlichting, maar ook om het gebruik van materialen en toepassing van kleuren.

Inbouwspots in de keuken

In de keuken voorzien inbouwspots vooral in praktisch gemak als het gaat om minimalistische verlichting. Bovendien vormt dit soort verlichting de ideale basis voor de stoere inrichting van een keuken. Er zijn verschillende soorten inbouwspots die het verschil maken, zoals de GU10 inbouwspot. Daarbij is er keuze uit diverse vormen en kleuren, want het is wel belangrijk dat de inbouwspots keuken afgestemd zijn op de rest van het keukeninterieur. Inbouwspots in de keuken zijn zowel geschikt om aan het plafond te hangen als om onder keukenkastje toe te passen. Een combinatie hiervan is uiteraard eveneens een optie.

Praktische en robuuste inrichting

Om de keuken een stoere look te geven, is een robuuste inrichting perfect. Uiteraard is het belangrijk om de robuuste uitstraling met praktisch gemak te combineren. Dat betekent bijvoorbeeld dat het handig is om een keukenblad te hebben dat zowel hittebestendig als vlekbestendig is. Bijvoorbeeld een werkblad van marmer dat een natuurlijk product is en bovendien een robuuste en stoere look heeft. Overigens past een betonnen werkblad uiteraard eveneens perfect in een stoere keuken die daardoor een industriële uitstraling krijgt. Voor wat betreft kleuren geldt dat donkere kleurtinten een uitstekende keuze zijn om toe te passen in een stoere keuken.

Keukenaccessoires van hout en staal

Het is niet altijd nodig om de keuken compleet te verbouwen en toch een stoere look te creëren. Zo is het heel gemakkelijk om de aanblik te veranderen door keukenaccessoires van hout en staal in het zicht te zetten. Bijvoorbeeld door keukengerei van hout, zoals pollepels in een stalen pot een plekje te geven op het aanrecht. Denk daarbij ook aan een groot hakblok van hout om ingrediënten te bewerken. Het hakblok kan een vaste plek op het keukenblad krijgen om als blikvanger te dienen. In dat kader is het ook mogelijk om aan de wand te voorzien in een magneet om daar professionele keukenmessen aan te hangen.

Feedback: info@mnlk.nl

Leestip -> Hoe kun je het beste kiezen welk alles in 1 pakket bij jou past?