Your daily dose of inspiration and motivation

More #MNLK

Mee met Puck Moonen: een kijkje op de Instagrampagina van de wielrenster

2 Minuten leestijd

Wie een kijkje neemt op de Instagram pagina van wielrenster Puck Moonen komt terecht in een oase van fietsen, auto’s en goed eten. Wie verder kijkt, ziet nog veel meer.

Het Instagram account van Puck Moonen

De 24-jarige topsporter, die in 2017 debuteerde als professional bij Lotto Soudal Ladies en de komende anderhalf jaar nog aangesloten is bij Belgische wielerploeg Chevalmeire, neemt haar (op het moment van schrijven) 487.000 volgers mee in haar leven en laat zien dat ze niet voor één gat te vangen is.

Er bestaat geen twijfel over het voornaamste tijdverdrijf van Moonen: haar feed puilt uit van fietsen, geconcentreerde blikken en trainingen. De topsporter traint veel, werkt hard en droomt groots. Ze weet wat ze wil en wat ze daarvoor moet doen: een succesvolle carrière in de professionele wielersport vereist veel. Toch onderhoudt ze naast haar sportcarrière met veel zorg een veelbezochte Instagram pagina. Zo kunnen haar volgers over haar schouder meekijken met de vele trainingen, maar kan er ook gelonkt worden naar de kwaliteit van de plaatjes: allemaal mooi uitgelicht en voorzien van een goed onderschrift.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

She keeps on stealing all the shine wherever I go but I love her for it🏎😍

Een bericht gedeeld door Puck Moonen (@puckmoonen) op

Met haar knalrode Mercedes rijdt ze naar prachtige plekken om mooie plaatjes te schieten en na een training deelt ze een foto met haar favoriete shakes en repen. In haar captions is ze niet bang grapjes te maken, maar deelt ze voornamelijk motiverende woorden die met open armen worden ontvangen door haar volgers.

More than just a pretty face

Op deze manier is ze niet enkel topsporter, maar ook ondernemer: haar talent en grote bereik maken sponsordeals met auto- en voedselmerken mogelijk. Zo laat de wielrenster zien dat ze veel meer in haar mars heeft dan de titel Mooiste Sportvrouw van Nederland, die tijdschrift FHM haar in 2017 toekende. Deze ‘vleeskleuring’, zoals ze het zelf noemde in gesprek met Omroep Brabant, betreurde ze. Liever focust ze op haar carrière als topsporter – en terecht. Daarnaast maakt ze zich sterk voor waar ze in gelooft: een basisinkomen in het vrouwenwielrennen.

Volle kracht vooruit

De jonge sportster is de belichaming van de huidige topsporter: een leven als het hare draait niet enkel (meer) om de sport, maar ook om aanwezigheid op sociale media en het zijn van een boegbeeld. Wij weten het zeker: voor jonge meisjes die smachten naar een leven op de racefiets is Puck een boegbeeld. Als haar voorbeeld doet leiden, kijken wij met veel vertrouwen naar de toekomst van het vrouwenwielrennen – dat dan hopelijk inclusief basisinkomen sterker staat dan ooit.

Feedback -> info@mnlk.nl

Related posts
More #MNLK

Maak kennis met het Instagram account van Doutzen Kroes

2 Minuten leestijd
Op Doutzen Kroes (35) haar Instagram valt veel meer te zien dan alleen plaatjes van haar killer body. Ja, het supermodel deelt…
Cars & Tech #MNLK

3x populaire apps die iedereen kent

1 Minuten leestijd
Steeds meer mensen beschikken tegenwoordig over een smartphone. Een smartphone brengt diverse voordelen met zich mee, maar een van de grootste voordelen…
More #MNLK

Een Instagram museum bezoeken?

2 Minuten leestijd
Als jij bij het woord museum denkt aan een plek waar je kunst gaat bekijken en waar je vooral heel stil moet…