The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Instagram: vier tips om goede ondertitels te maken en de betrokkenheid te verhogen

2 Mins read

Weet je hoeveel een bijschrift voor Instagram kan bijdragen aan de betrokkenheid van jouw volgers? Het sociale netwerk is in 2010 schoorvoetend aangekomen, maar heeft al de grens van meer dan 1 miljard actieve gebruikers bereikt. In de loop der jaren hebben ondertitels een belangrijke rol gespeeld.

Het is duidelijk dat, met zo’n succes, merken en organisaties het instrument beter zijn gaan bekijken en zich realiseren dat het platform gebruikt kan worden als een krachtig middel om hun producten en diensten te promoten.

Omdat het een app is die gericht is op de esthetiek van foto’s, geven veel mensen uiteindelijk een ondergeschikt belang aan de tekst. Om positieve resultaten te hebben, is het noodzakelijk om de beroemde betrokkenheid van de gebruikers te hebben en daarvoor moet je ook speciale aandacht besteden aan de teksten.

Vandaag hebben we een aantal eenvoudige maar zeer waardevolle tips van elkaar gescheiden. Zij zullen je helpen met de ondertitels in Instagram en helpen je dus ook om de betrokkenheid te vergroten!

Tips voor onderschrift op Instagram

1- Overdrijf de inhoud niet

Om het lezen van jouw bericht te vergemakkelijken, moet je het onderschrift beperken tot gemiddeld 138 tekens.

Daarboven voegt Instagram de “lees meer”-knop toe en dat is waar je goede mogelijkheden verliest om je verhaal te vertellen. Dit is hét moment om je vermogen te gebruiken om een onderwerp op een interessante manier samen te vatten.

Als je niet zoveel kunt samenvatten, probeer dan in ieder geval het begin van je ondertitel boeiend te maken, zodat de klant zich aangetrokken voelt om de rest te lezen.

2- Gebruik de ondertitels in jouw voordeel

Een foto zegt veel, maar zonder context staat hij open voor interpretaties die vaak niet zijn wat je zoekt bij het produceren van content voor bijvoorbeeld een klant.

Gebruik het bijschrift in jouw voordeel: plaats het beeld in een omgeving, vertel wat het vertegenwoordigt en help jouw volger om die boodschap op te nemen zoals jouw merk dat wil.

3- Gebruik de emojis

Ze zijn niet alleen mooi. Emojis maakt al deel uit van de communicatie tussen mensen en het uiten van jezelf via hen is heel natuurlijk geworden. De tip is om ze met mate te gebruiken en altijd na te denken over de boodschap die je wilt overbrengen.

Merk op of die emoji echt overeenkomt met het profiel van het publiek en of het ook gemakkelijk te begrijpen is.

4- Let op de opmaak

Breng jouw bijschrift naar een ander niveau, waarbij je voorzichtig bent met de opmaak. Dit detail maakt een verschil in de dynamische leestijd en zorgt ervoor dat de gebruiker het bericht tot het einde toe leest.

De beste manier om dit te doen is door gebruik te maken van een social network management tool.

Related posts
More #MNLK

De meest populaire Instagram accounts van Nederland

5 Mins read
Bijna iedereen in Nederland die jonger is dan 30 jaar zit wel op Instagram. Het platform is reuze populair, doordat iedereen kan…
Cars & Tech #MNLK

Een storing met Instagram. Waar moet je kijken?

1 Mins read
Instagram is een bekende applicatie waarmee je al je foto’s met de wereld kan delen. Je krijgt er volgers op die graag…
More #MNLK

Check de nodige kiekjes van Sylvie Meis op Instagram

2 Mins read
Ze is alweer 42 lentes jong, Sylvie Françoise Meis, ooit bekend geworden als bescheiden actrice in Goede Tijden, Slechte Tijden en als…