The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Investeer in je woning: je krijgt er veel voor terug

2 Mins read

Wil je bij verkoop van je woning optimaal profiteren van de waardestijging? Dan is het verstandig om daar alvast op voor te bereiden. Dat kun je doen door slim te investeren in je huidige woning. Dat levert je meerdere voordelen op. Naast de waarschijnlijke waardestijging die je ermee realiseert, verhoog je immers ook het wooncomfort in de tijd dat je er nog woont. Misschien wil je dan nog lang niet weg! In dit artikel beschrijven we een aantal manieren waarop je kunt investeren in je woning.

Een stuk erbij is altijd fijn

Het is een ijzeren wet in makelaarsland: meer vierkante meters betekent een hogere vraagprijs. Zorg er dus voor dat je het woonoppervlak kunt verhogen, als je daar tenminste nog ruimte voor hebt. Een uitbouw is daar een heel geschikt plan voor. Dat kan een extra slaapkamer zijn, maar ook best een bijkeuken of een serre. Houd vooral rekening met je eigen woonwensen op dit moment en niet alleen met de vraag of het goed verkoopt.

Verduurzamen levert direct op

Misschien ben je er al lang mee aan het werk: je woning duurzaam maken. Deze manier van het upgraden van woningen is al jaren zeer geliefd. Logisch, omdat het voor de verkoop beter werkt als je een goed energielabel hebt. Maar ook omdat je als huidige bewoner meteen voordeel hebt van de aangebrachte verbeteringen. Je betaalt minder energiekosten als je in een optimaal geïsoleerde woning woont. Dus waarom zou je daar niet in investeren?

Je vloer, dak, ramen en muren: allemaal zijn ze beter af als je ze goed isoleert. En jij ook, want daar bespaar je geld mee op de energierekening. Heb je er daarnaast al eens aan gedacht om zonnepanelen te laten plaatsen, zodat je zelf energie kunt opwekken? Daarmee kun je een reële waardeverhoging voor je woning realiseren. Net als met bijvoorbeeld een warmtepomp of zonneboiler, allemaal duurzame oplossingen voor de toekomst.

De winst van de woning neem je mee

Hét moment waarop je pas echt merkt hoezeer je woning in waarde is gestegen, is natuurlijk wanneer je gaat verkopen. Door de investeringen die je hebt gedaan, ligt de verkoopprijs vast een stuk hoger dan wanneer je niets had verbouwd. Wil je zelf graag verhuizen naar een groter huis dat logischerwijs meer geld kost? Dan is het een fijne gedachte dat je de winst van je huidige woning meteen kunt meenemen als je de maximale hypotheek berekent voor je nieuwe plek. Hoe meer eigen geld je inbrengt, des te lager zijn je hypotheeklasten. Een prima resultaat van je investeringen!

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Hoe weet ik welke financieringsvorm het best bij mijn onderneming past?