The Online Lifestyle Magazine 

Gaming #MNLK

Is Beyond Good and Evil 2 de beste avonturengame?

1 Mins read

Diegene die de originele Beyond Good and Evil hebben gespeeld zullen de game zeker nog kunnen herinneren. Het is een klassieke PS2-, Xbox-, PC- en Gamecube-game, die buitengewoon positief werd ontvangen. Het was een mooie avonturengame met een origineel verhaal en gameplay die je aan je (spel)computer gekluisterd hield. Dat er een opvolger (2) zou komen was dan ook wel te verwachten, alhoewel we wel moeten toegeven dat dat wel heel lang heeft geduurd! Daar komt bij dat de game nog steeds geen officiële releasedatum heeft…Lees hieronder verder over Beyond Good and Evil 2.

Is Beyond Good and Evil 2 misschien wel de beste avonturengame ooit?

Bij de release van de oorspronkelijke Beyond Good and Evil waren recensenten laaiend enthousiast. Michel Ancel, de man achter de populaire Rayman-spellen, had met deze game iets unieks neergezet. Een game waarvan elke minuut memorabel was. Het spel werd alleen wel uitgebracht in een periode dat er heel wat grote spellen uitkwamen, met als gevolg dat het niet direct een financieel succes was.

Toch schreeuwde deze game om een vervolg, en dat tweede deel werd al in 2008 voor het eerst aangekondigd. Er kwamen screenshots, bewegende beelden en toen helemaal niets meer. De game leek van de aardbodem verdwenen, totdat er bijna tien jaar later een nieuwe aankondiging kwam.

Het idee achter de eerste versie van Beyond Good and Evil 2 was geschrapt en vervangen door een episch ruimteavontuur, waarin je als speler een groot aantal planeten zou gaan ontdekken en gevechten met ruimteschepen moest gaan voeren.

Maar waar blijft die game dan?

Het was al vanaf het begin duidelijk dat deze nieuwe versie van deel 2 erg ambitieus was. En dat is waarschijnlijk waarom we nu nog steeds wachten op concrete informatie over de release van de game. Af en toe wordt er door Ubisoft wel weer eens wat nieuws vertoond van het spel, of wordt er beloofd dat de game er echt aankomt, maar meer weten we niet. We kunnen er waarschijnlijk wel op rekenen dat het spel uitgebracht zal worden op de nieuwe generatie spelcomputers, die het ambitieuze gegeven het beste tot hun recht laten komen.

Leestip -> The Batman (2021): alles wat bekend is over de nieuwe BatmanWat we tot nu toe weten over Vampire the Masquerade Bloodlines 2 First Blood Edition