The Online Lifestyle Magazine 

Relax & Travel #MNLK

Istrië in Kroatië is misschien wel een van de mooiste plekken van heel Europa

2 Mins read

Maar waarom? Omdat er zo’n onwaarschijnlijk prachtige natuur te vinden is! Maar dat niet alleen, want in Istrië kun je ook naar hartenlust genieten van allerlei cultuur en gezelligheid. Het is een schiereiland, dat aan de Adriatische Zee ligt. Er is uiteraard veel kust te vinden, dus liefhebbers van zonnebaden en watersporten zitten hier meer dan goed. Combineer deze zaken met winkelen en lekker eten en je hebt een heerlijke plek gevonden!

Natuurlijk is er van alles te beleven in Istrië, denk aan:

  • De Brioni eilanden zijn zeker een boekje waard. Er zijn ruïnes van een oude villa uit de tijd van de Romeinen te vinden, evenals een museum en een groot nationaal park inclusief een heus dierenpark. Heb je zin om te sporten, dan kun je er een balletje slaan op een golfbaan.
  • Geliefd bij vele toeristen is de stad Porec. Begrijpelijk, want deze levendige, gezellige stad heeft veel te bieden. Niet in de laatste plaats een mooie haven en een indrukwekkende basiliek. Je kunt de toren beklimmen en zo een spectaculair uitzicht krijgen over het water.
  • De stad Pula ademt historie. Je vindt er veel oude panden, zoals de tempel van Augustus. Het heeft zes zuilen is tegenwoordig in gebruik als ruimte voor exposities.
  • Strandliefhebbers opgelet: zij moeten op het Rode Eiland zijn, niet ver van de stad Rovinj. Hier is een van de beste stranden van het hele gebied te vinden! Omgeven door een prachtige natuur.
  • Watersporten kun je goed beoefenen in het plaatsje Vrsar. Heb je daar even genoeg van gehad, dan kun je wandelen op de boulevard die langs de zee loopt of een bezoekje brengen aan een leuk park met sculpturen.
  • Wandelen kun je ook goed in de Grot van Baredine. Deze grot is duizenden jaren oud. Je kunt er wandelen langs allerlei stalagmieten en stalactieten.

Istrië ligt ten noorden van Kroatië. Istrië is een schiereiland in de Adriatische zee en heeft een kustlijn van 455 km lang. Istrie is een perfecte mix van kust en natuur. Het heuvelachtig landschap is afgewisseld met prachtige bossen en mooie kleine dorpjes. Er heerst nog een prachtige groene sfeer in deze streek. Ook bergliefhebbers vinden hier prachtige bergen om te beklimmen.

Istrië doet denken aan Italië omwille van de kleine smalle straatjes krijgen vele toeristen het gevoel in Toscane rond te wandelen.
Langs de grillige kustlijn langs de Adriatische kust zijn er 1185 kleine eilandjes. Van deze vele eilandjes zijn maar 70 eilanden bewoond.
Istrië is één van de populairste vakantiebestemmingen van Kroatië omdat het zo een prachtige mix is van natuur, cultuur en ontelbare bezienswaardigheden.

Grotten

In Istrië kan je nog vele grotten bekijken. Er zijn meer dan 1000 grotten op gans het schiereiland maar de bekendste is de Grot van Baredine. Deze grot is bekend omwille van de stalactieten en stalagmieten.

Natuurparken

Je kan er ook een aantal natuurparken bezichtigen zoals Jurassic Park Funtana. Dit park is het tweede Jurassic Park gebouwd met stalen dinosaurussen. Nationaal Park Brijuni bestaat uit een dierentuin en een safaripark.

Stranden van Istrië

De stranden bestaan zowel uit zand, kiezel als rotsen. Maar het prachtige azuurblauwe water nodigt uit om te genieten van deze prachtige zee.

De moeite waard

  • Het Amfitheater van Pula waar de buitenste ring geheel bewaard is gebleven
  • De Eufrasiusbasiliek in Porec is gebouwd in de 6de eeuw. Deze basiliek heeft prachtige mozaïeken en staat hiermee op de Werelderfgoedlijst van UNESCO

Leestip -> Rovaniemi is een plek in Finland, en volgens sommigen ook wel de woonplaats van de kerstman
Leestip -> Het mag duidelijk zijn: Seattle is een stad waar veel te beleven is