The Online Lifestyle Magazine 

Cars & Tech #MNLK

Jacuzzi kopen? Dit zijn de maandelijkse stroomkosten

1 Mins read

Steeds meer mensen kiezen voor luxe in hun tuin. Eigenlijk kun je je jezelf niet meer serieus nemen als je geen overkapping in de tuin hebt, met daaronder een loungeruimte inclusief bank, bar en barbecue. Wil je echt hip zijn deze zomer dan heb je daarbij nog een jacuzzi in je tuin staan. Een jacuzzi aanschaffen kan aardig wat kosten met zich meebrengen, maar een jacuzzi geeft ook blijvende stroomkosten. Wil je weten hoeveel een jacuzzi je ongeveer per maand gaat kosten? Lees dan hieronder verder.

Wat zijn de maandelijkse stroomkosten van een jacuzzi?

Hoeveel een jacuzzi verbruikt hangt natuurlijk af van verschillende factoren. In welk jaargetijde gebruik je het? Is de jacuzzi geïsoleerd? Hoe vaak zit je er in? Om het water van de jacuzzi te verwarmen is energie nodig. Om 1 liter water te kunnen verwarmen is 1,16 Watt nodig. Daarnaast geldt dat het water zal afkoelen tijdens het opwarmen, ongeacht het jaargetijde. Per dag koelt water in een jacuzzi ongeveer 3,8 graden af.

Uitgaande van deze gegevens en een inhoud van de jacuzzi van 1500 liter kun je rekenen op dagelijkse kosten van €1,50 per dag. Dat betekent dus ongeveer €45,- per maand.

Tips om kosten te besparen

Dit zijn geen torenhoge energie kosten voor zoiets luxe als een jacuzzi. Maar toch kun je nog iets op deze kosten besparen door een aantal maatregelen te nemen.

  • Schaf een jacuzzi aan met wandisolatie. Deze jacuzzi’s zijn iets duurder maar verliezen minder warmte.
  • Wanneer je een jacuzzi kiest met wandisolatie, koop dan ook gelijk een cover. Warmte verliest de jacuzzi het meest via de oppervlakte. De beste covers zijn iets dikker in het midden dan aan de buitenkanten, zodoende loopt eventueel regenwater er makkelijker vanaf.
  • Je kunt het beste een jacuzzi aan laten staan op een constante 38 graden. Het kost veel meer energie om een koude jacuzzi steeds weer opnieuw op te warmen, dan het op een vaste temperatuur aan te laten.

Check ook: De opblaasbare jacuzzi & Het duurste landgoed van Nederland

Related posts
Relax & Travel #MNLK

Haal de ultieme luxe in huis met een opblaasbare jacuzzi

2 Mins read
Iedereen droomt wel van een jacuzzi in huis, maar vanwege ruimtegebrek in de badkamer of de hoge kosten blijft het voor velen…