The Online Lifestyle Magazine 

Relax & Travel #MNLK

James Bond is al bijna 60 jaar op het witte doek te bewonderen

1 Mins read

Van Dr. No tot No Time To Die, hebben tal van factoren de films van James Bond altijd dynamisch gehouden. Hoofdrolspeler, gadgets, bond girl, soundtrack, Bonds vijand: eigenlijk is er bijna geen één constante factor maar is intussen er een lijst films neergezet waar je U tegen zegt. We frissen je geheugen op met deze details.

Nederlandse Bond Girls

De oer-bond girl. Laten we daar maar mee beginnen. Een indrukwekkende lijst. Tja, daar heeft nooit een lelijk kind tussen gezeten. De geheim agent had smaak, zoveel is duidelijk. Ursula Andress was de eerste die meteen maar de trend zette voor vele van haar opvolgers: verschijn in bikini. Ze droegen ook vaak vreemde namen: Bambi, Pussy Galore of May Day. Maar voor ons is het leuk dat twee Nederlandse dames ooit Bond Girl waren: Famke Janssen in GoldenEye en Daphne Deckers in Tomorrow Never Dies.

Check hier de trailer van de nieuwste James Bond film:

Soundtracks: van Sky Radio-ballade tot rockklassieker

De soundtrack is bij elke Bond-release weer een nieuwtje waar filmliefhebbers en muziekfanaten van smullen. De muzikanten worden aangesteld en krijgen veelal de opdracht iets met de titel te doen. Het resulteerde in Sky Radio-achtige ballades zoals For Your Eyes Only en License To Kill, maar ook rockmuzikanten als sir Paul McCartney en Garbage en typische 80’s synth-bands als A-ha en Duran Duran schreven de titelsong. Er is zelfs een keer een track van superband Radiohead afgewezen.

Een James Bond-song schrijven lijkt voor veel muzikanten wel een beetje op hetgeen ‘lijk spelen in Baantjer’ is voor BN’ers. Maar dan duizend keer belangrijker natuurlijk.

Luister hier de welbekende theme-song:

Succesvol de hoofdrolspeler vervangen: het kan

Zoals al gezegd, er zijn bijna geen constante factoren te ontdekken in het al bijna zes decennia oude instituut dat James Bond heet. En zelfs de hoofdrolspeler is een aantal keren succesvol vervangen – dat komt niet vaak voor. Probeer Jeremy Clarkson maar eens te vervangen bij Top Gear, of Gijp bij Voetbal International – dat kan ook niet. Sean Connery en Roger Moore waren natuurlijk de stijlvolle koningen die de toon hebben gezet. Afijn, zin gekregen om weer eens een avondje te bingewatchen? Trek er gerust een week voor uit!

Check ook -> No Time To Die
Check ook -> Voor 299.000 euro is de vliegende auto PAL-V van jou

Related posts
More #MNLK

Maak kennis met de Aston Martin DB5 van James Bond!

1 Mins read
De Aston Martin DB5 is onlosmakelijk verbonden met James Bond. Zo zeer zelfs, dat er een nieuwe Aston Martin DB5 James Bond…
Relax & Travel #MNLK

Alle 8 acteurs als James Bond in de film hebben gespeeld

2 Mins read
Nu No Time to Die snel nadert, kijken we terug naar alle acht mannen die ‘s werelds beroemdste spion tot leven hebben…
Relax & Travel #MNLK

Dit is wat we weten over de volgende James Bond film, 'No Time To Die'...

1 Mins read
We zijn nog maar een paar maanden verwijderd van de release van No Time To Die, de 25e officiële James Bond film…