The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Je aanhanger rijbewijs halen?

2 Mins read

Soms heb je aan alleen rijbewijs B niet genoeg. Dat geldt als je regelmatig met een aanhangwagen rijdt, of er in de zomer met de forse caravan of boottrailer op uit wilt. Dan is rijbewijs E achter B noodzakelijk, ofwel rijbewijs BE. Je aanhangwagen rijbewijs halen is noodzakelijk als auto en aanhanger samen meer wegen dan 3.500 kilogram.

Haal rijbewijs BE in een of twee dagen

Wil je rijbewijs BE halen, dan is het halen van je theoriecertificaat niet nodig. Wel moet je een praktijkexamen van het CBR afleggen. Veel lessen heb je daar niet voor nodig overigens. Je kunt E achter B al in een dag halen. Dat kan zeker als je bij Verkeersschool Wesseldijk je aanhangwagen rijbewijs wilt gaan halen. Een tweedaagse opleiding is overigens ook een optie.

Drie, vijf of zeven uur praktijkles

De bekende verkeersschool biedt drie opties als je rijbewijs BE wilt halen: brons, zilver en goud. Brons is voor iemand die alles kan en die BE in een dag wil halen. Je krijgt drie uur praktijkles, een overheerlijke lunch en doet vervolgens examen. Voor de vlotte leerling is er eveneens een dagopleiding, verschil met het pakket brons is dat je met zilver nu geen drie maar vijf uur praktijkles krijgt voor de lunch. Ook nu werk je nog op dezelfde dag het examen af.

Honderd verschillende opleidingen en 65 professionele medewerkers

De derde optie is goud. Dit betreft een tweedaagse opleiding van in totaal zeven uur praktijkles. Perfect geschikt dus als je nog weinig ervaring hebt met het rijden met een aanhangwagen. En zo kan Verkeersschool Wesseldijk dus echt maatwerk bieden. De verkeersschool heeft een uitstekende naam opgebouwd in de afgelopen jaren. Begon het ooit met een lesauto, tegenwoordig kun je er honderd verschillende opleidingen volgen, waaronder dus rijbewijs BE. Bovendien staan er 65 professionele werknemers paraat om mensen op te leiden volgens de hoogste norm. Omdat de verkeersschool meerdere vestigingen heeft, zit er vrijwel altijd een verkeersschool bij je in de buurt.

Je weet dus bij wie jij je rijbewijs moet gaan halen!

Het kan verstandig zijn om juist bij Verkeersschool Wesseldijk je rijbewijs BE te gaan halen. Dat is het alleen al vanwege het zeer hoge slagingspercentage, de 100 procent tevredenheidsgarantie, de beste prijs en het uitgebreide aanbod van lesauto’s. Als je snel E achter B wilt halen, dan weet je dus waar jij je aanhangerwagen rijbewijs gaat halen. Want dat je die gaat halen, dat staat bij deze uitstekende verkeersschool wel vast.

Feedback: info@mnlk.nl

Leestip -> EV-bezitters besparen op laadkosten door thuiswerkenEen opleiding als automonteur?