The Online Lifestyle Magazine 

Business & Luxury #MNLK

Je factuur verkopen? Zo werkt het!

2 Mins read

Ondernemen is leuk, maar het brengt ook risico’s met zich mee. Zo is één van de risico’s dat je maandenlang op uitbetaling van een factuur moet wachten. In sommige situaties is het zelfs zo dat je de factuur nooit uitbetaald krijgt; er bestaan helaas de nodige wanbetalers.

Wil je dit probleem graag op een efficiënte manier oplossen? Dan zou factoring een oplossing voor je kunnen zijn. Wat factoring precies is? Hieronder wordt factoring uitgelegd, waardoor je een duidelijk beeld van deze financieringsvorm krijgt.

Stap 1: samenwerking aangaan met factoring bedrijf

Om van deze financieringsvorm gebruik te kunnen maken, moet je met een factoring bedrijf samenwerken. Bij het uitkiezen van zo’n bedrijf zou je goed op tal van factoren moeten letten. Zo moet je naar de exacte kosten kijken, maar ook naar de reputatie van het bedrijf. Je wilt uiteraard alleen zaken doen met bedrijven met een goede reputatie.

Stap 2: facturen opstellen

Als ZZP’er is het doel om maandelijks facturen te versturen. Als deze facturen ook nog eens een flink factuurbedrag hebben is dat mooi meegenomen. Het opstellen van de facturen is geen hogere wiskunde. Met een online facturatie- of boekhoudprogramma is dit een fluitje van een cent.

Stap 3: factuur opsturen

Nadat je de factuur opgesteld hebt, is het zaak om deze te versturen. Je doet dit bij factoring niet naar je klant, maar naar het factoringbedrijf. Je stuurt de factuur rechtstreeks aan dit bedrijf door; de klant staat op dit moment dus even ‘buitenspel’.

Stap 4: factuur uitbetaald krijgen

Nadat je de factuur naar het factoringbedrijf gestuurd hebt, krijg je deze snel uitbetaald. De meeste bedrijven hanteren hierbij een maximale periode van 36 uur. Je hebt dus binnen mum van tijd het geld op je bankrekening staan.

Stap 5: alles overlaten aan het factoringbedrijf

Heb je het geld op je bankrekening ontvangen? Dan ben je zelf in principe klaar wat betreft dit stappenplan. De laatste stap van dit stappenplan is namelijk volledig voor het factoringbedrijf. Dit bedrijf gaat nu namelijk de factuur innen bij je klant. Het risico van niet-betalen of van een hele late uitbetaling komt dus ook op het bordje van het factoringbedrijf.

We kunnen ons goed voorstellen dat dit stappenplan je wel aanspreekt. Je hebt zelf een stuk minder omkijken naar je facturatie en de uitbetaling hiervan. Ook verbeter je dankzij deze financieringsvorm de financiële positie van je onderneming. Je kunt door de snelle uitbetalingen in ieder geval zelf ook voldoen aan je financiële verplichtingen. Dit geeft rust en stelt je ook in staat om sneller/beter te investeren in je bedrijf.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Hier moet je op letten bij het openen van een zakelijke betaalrekening

Related posts
More #MNLK

Hoe werkt factoring?

2 Mins read
Ben je het zat om lang te wachten tot facturen betaald worden, en heb je geen zin meer om het debiteurenbeheer zelf…