The Online Lifestyle Magazine 

Sport & Lifestyle #MNLK

Je spieren herstellen na een training; hoe doe je dat?

2 Mins read

Op het moment van je training heb je vaak niet in de gaten dat je spieren er een enorme klap van gaan krijgen, maar na een paar dagen kom je om van de spierpijn. Spieren hebben rust en goede voeding nodig om te kunnen herstellen. Maar hoe zorg je er nu voor dat je spieren sneller herstellen? In dit blog zetten we een aantal tips voor je op een rij.

YouTube video

Wat heeft je lichaam nodig om te herstellen?

Wanneer je je spieren traint tijdens een workout, maar je ze eigenlijk stuk. Na de training gaat je lichaam aan het werk om de spieren weer op te bouwen en sterker te maken. Dit doet je lichaam door de afgebroken eiwitten in je spieren te vervangen met nieuwe, en het maakt ook gelijk extra eiwitten aan. Dit wordt supercompensatie genoemd. Om je spieren zo snel mogelijk te laten herstellen zijn twee factoren super belangrijk; rust en voeding.

Spieren herstellen met rust

Je spieren worden sterker door voldoende rust te nemen. Dat klinkt misschien gek, maar in rusttoestand word je sterker, niet tijdens het trainen zelf. Daarom is het belangrijk dat je jouw lichaam de rust gunt die het nodig heeft om je trainingen te verwerken. Gemiddeld heeft je lichaam hier 48 uur voor nodig. Het effect van de training komt pas in de herstelfase tot stand, dit zijn de uren na de training.

YouTube video

Spieren herstellen met voeding

Gezonde voeding is een andere belangrijke factor voor spierherstel. Voedingsstoffen, mineralen en energie worden namelijk uit voeding gehaald. Als je er een gezond voedingspatroon op nahoudt, dan geef je je lichaam de mogelijkheid om goed te herstellen, waarna het vervolgens beter kan presteren.

Voor een goed herstel van je spieren heb je eiwitten nodig. In het lichaam worden eiwitten in aminozuren omgezet. Je zou aminozuren kunnen zien als de bouwstenen van je spierweefsel. Voor het opbouwen en herstellen van je spieren zijn aminozuren onmisbaar. Voeding met voldoende eiwitten is dus erg belangrijk als je je spieren wilt laten herstellen. Je kunt veel eiwitten vinden in dierlijke producten als biefstuk, kip, tonijn, zalm, eieren en kwark, maar ook uit plantaardige voeding kun je voldoende eiwitten halen. Je vindt de eiwitten in bonen en peulvruchten, maar ook in noten en zaden.

Wil je op een makkelijke manier voldoende eiwitten binnen krijgen? Dan is een eiwitshake een uitstekende oplossing. Tegenwoordig zijn er ontelbaar veel soorten eiwitpoeders verkrijgbaar, zowel op dierlijke als plantaardige basis. Gooi het met wat fruit, yoghurt en groenten in een blender en je hebt een prima middel om je spieren op een effectieve manier te laten herstellen.

Feedback -> info@mnlk.nl

Related posts
Drinks & Food #MNLK

Waarom je vaker de keuze zou kunnen maken voor eiwitmaaltijden

1 Mins read
Hoewel eiwitten in de meeste voedingsmiddelen zitten die je elke dag consumeert, is het voor veel mensen een verkeerd begrepen onderdeel als…
Sport & Lifestyle #MNLK

De betekenis van voedingssupplementen bij sport

2 Mins read
Voedingssupplementen zijn al jaren populair. Voorstanders zeggen dat voedingssupplementen een “must” zijn, omdat onze moderne, bewerkte voeding niet voldoende stoffen meer bevat….
Sport & Lifestyle #MNLK

Tips om je spierherstel te versnellen

2 Mins read
\Iedereen heeft na een zware training weleens last van pijnlijke en vermoeide spieren. Maar om nu drie dagen rust te nemen voor…