More #MNLK

Keramische pannensets: een milieuvriendelijke en gezonde keuze voor de moderne keuken

2 Mins read

Ben je op zoek naar een nieuwe pannenset, dan heb je tegenwoordig de keuze uit allerlei verschillende soorten. Een soort die zeker het overwegen waard is, is een keramische pannenset. Keramische pannen hebben ten opzichte van diverse andere pannen namelijk diverse voordelen. Het is een milieuvriendelijke en gezonde keuze voor de moderne keuken. Waarom je met een keramische pannenset de juiste keuze maakt? Wij sommen het hieronder voor je op.

Geschikt voor alle warmtebronnen

Niet iedere pan is geschikt voor iedere warmtebron. Heb je een inductie fornuis, dan is het bijvoorbeeld belangrijk dat je daarvoor inductiegeschikte pannen koopt. Doe je dat niet, dan is het mogelijk dat zowel je kookplaat als je pannen beschadigen. Een keramische pannenset heeft als voordeel dat die geschikt is voor alle warmtebronnen. Of je nu kookt op gas of een elektrische-, keramische-, of inductiekookplaat hebt, keramische pannen zijn voor alle soorten geschikt. Ze zijn goed bestand tegen hoge temperaturen. Je hoeft je daardoor niet druk te maken over eventuele beschadigingen aan je kookplaat of pannen zelf.

Keramische pannenset

Je verbetert je kookprestaties

Een keramische pan bestaat uit een gladde en niet-poreuze oppervlakte. Daardoor kan eten niet vastgehouden worden in de pan of aangebakt worden. Dat betekent dat het mogelijk is om met precisie te koken, waardoor je hiermee heerlijke gerechten bereidt.

Het is voor de gezondheid

Een keramische pan is een pan die voorzien is van een laagje keramiek aan de binnenkant. Deze laag wordt ook wel thermolon genoemd en vormt de antiaanbaklaag. Omdat de laag uit natuurlijke bestanddelen bestaat, is de pan vrij van schadelijke stoffen. De pannen bevatten geen PFTE en PFOA. Dat zijn chemicaliën die in diverse soorten andere pannen gebruikt worden en schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid.

Het is milieuvriendelijk

Hecht je veel waarde aan een goed milieu? Dan maak je met een keramische pannenset een juiste keuze. Deze pannen zijn namelijk milieuvriendelijk en gaan in vergelijking met veel andere soorten lang mee. Zo hoef je deze niet binnen no time alweer te vervangen en heb je er voor een lange tijd plezier van als ze goed worden onderhouden. Keramische pannen zijn in veel gevallen gemaakt van materialen van hoge kwaliteit en bestand tegen krassen, corrosie en slijtage. Dat zorgt ervoor dat je niet snel te maken hebt met beschadigingen en de pannen voor een lange tijd zonder zorgen kunt gebruiken.

Makkelijk schoon te maken

Nog een reden om zo’n pannenset te kopen, is omdat deze pannen makkelijk schoon te maken zijn. Dat komt doordat de gladde laag schoon is en niets zomaar aanbakt. Je hoeft dan ook geen agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken ze te reinigen, meestal is warm water met zeep al genoeg.

Wil je je moderne keuken een milieuvriendelijke en gezonde twist geven? Dan maak je met een keramische pannenset de juiste keuze. Dat is niet alleen goed voor jezelf, maar ook voor het milieu. Het is dan ook een investering waar je hoogstwaarschijnlijk niet zomaar spijt van krijgt.

Feedback: info@mnlk.nl