Relax & Travel #MNLK

Khao Lak is een strandplaats in de provincie Phang Nga in Thailand en ligt op ongeveer 60 kilometer ten noorden van Phuket

1 Mins read

Het is veel kleinschaliger dan druk bezochte grote broer Phuket maar heeft met zijn parelwitte stranden, azuurblauwe zee en beboste heuvels nog meer dan genoeg troeven in handen om zijn bezoekers een onvergetelijke ervaring te bezorgen.

Khao Lak

Khao Lak stad was oorspronkelijk een mengelmoes van restaurantjes, toeristische markten, en kleinschalige hotels naast een grijze snelweg. Niet echt een publiekstrekker. Maar stilaan groeit ook deze badplaats uit tot een veelbezochte trekpleister in Thailand met dagelijkse openingen van nieuwe resorts, winkels, restaurants en bars die het de nodige cachet bezorgen waardoor het steeds geliefder wordt bij toeristen.

YouTube video

Andaman Zee

Khao Lak ligt aan de Andaman Zee en grenst aan een gelijknamig nationaal park waarin zich een prachtig en dens regenwoud bevindt. Hier kan je een tocht maken met olifanten en verschillende watervallen bewonderen. Het is een goede uitvalsbasis voor het bezichtigen van de Similan- en Surin -eilanden in de Andaman Zee. De dichtbeboste eilanden zijn thuis voor een variëteit aan apen, eekhoorns, vleermuizen, hagedissen en vogels.

Opvallend is dat de stranden bezaaid zijn met grote rotsformaties die de aandacht trekken en verspreid zijn over verschillende stranden. Vele strandjes hier zijn heel pittoresk en soms zelfs vrij verlaten. Het meest aantrekkelijke van deze eilanden bevindt zich onder de golven. Ongelooflijk spectaculaire koraalriffen trekken duikers van over de hele wereld aan die zich graag onderdompelen in deze wonderlijke onderwater wereld.

Thailand kent een droog en een nat seizoen. Het droge seizoen komt ongeveer overeen met onze winter. Het natte seizoen met onze zomer. Het is er heel het jaar door tropisch warm met een gemiddelde temperatuur van 30 graden.

Khao Lak is één van de gebieden die het zwaarst getroffen werd bij de tsunami’s in 2004 die ontstonden door een zeebeving in Sumatra. Er zijn toen een 6000 mensen om het leven gekomen waaronder ook vele buitenlandse toeristen.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Ontdek Thailand in Zuidoost-Azie
En deze: De Bridge over the River Kwai is een zeer beroemde brug in Thailand die je gewoon gezien moet hebben