More #MNLK

Kies de barbecue die bij jou past

2 Mins read

Barbecueën is een leuke manier om op een zwoele zomeravond je familie en vrienden samen te brengen en samen te eten en te drinken. Barbecueën neemt behoorlijk wat tijd in beslag, daarom is het belangrijk dat je een barbecue kiest die bij jou past. Hieronder bespreken we de voor- en de nadelen van verschillende soorten barbecues.

Houtskoolbarbecue

Een hootskoolbarbecue is de authentieke barbecue. Omdat je je vlees en groenten op echt vuur braadt, krijg je ook de lekkere grillsmaak die de meeste mensen verwachten van een barbecue. Op een houtskoolbarbecue kun je zones met een verschillende temperatuur creëren, zodat al je vlees en groenten op de juiste manier worden bereid. Daarnaast is een klein formaat houtskoolbarbecue gemakkelijk mee te nemen op verplaatsing, je hoeft immers geen rekening te houden met een stopcontact of een gasfles. Helaas heb je achteraf wel wat schoonmaakwerk, tenzij je gebruik maakt van handige aluminiumschaaltjes.

Bbq

Gasbarbecue

Bij een gasbarbecue gebruik je geen houtskool, waardoor de smaak van vlees en groenten anders is dan bij een houtskoolbarbecue. De keerzijde van de medaille is dan weer dat dit soort barbecue snel op temperatuur is en nauwkeurig onder controle te houden is. Gebruik je gasbarbecue gerust in je binnentuin of binnenplaats, er is immers geen rookontwikkeling. Zorg wel dat je de gasfles op tijd vervangt.

Elektrische barbecue

De elektrische barbecue zet je aan door simpelweg de stekker in het stopcontact te stoppen. Dit betekent wel dat je altijd een stopcontact in de buurt nodig hebt om te kunnen barbecueën. Binnen tien minuten ben je al aan het grillen, waardoor je snel aan tafel kunt gaan. Net als bij een gasbarbecue geeft dit soort barbecue geen rook en kun je hiermee zelfs binnenshuis barbecueën. Vaak hebben elektrische barbecues een klein formaat waardoor ze minder geschikt zijn als je een grote groep familie of vrienden op bezoek hebt. Voor een bescheiden barbecue met het gezin is de elektrische barbecue uitermate geschikt.

Kamado barbecue

De kamado barbecue ken je als een dikke, keramische kuip met een zwaar deksel. De dikke behuizing zorgt ervoor dat je de temperatuur goed kunt regelen. Met deze barbecue kun je zowel met hoge als lage temperaturen werken. Zodoende is dit soort barbecue zeer veelzijdig en geschikt voor de fanatieke grillmaster. Helaas is een kamado barbecue prijziger dan andere barbecue en moeilijk te verplaatsen door zijn zware gewicht.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Eenvoudige tips om je vlees niet te verbranden op de BBQ