The Online Lifestyle Magazine For Him

More #MNLK

Kinesiotape tegen pijnlijke klachten

1 Mins read

Je kent vast wel iemand met spierklachten of een blessure die is ingetaped door een fysiotherapeut. Bij veel topsporters en recreatieve sporters wordt dit gedaan. Eigenlijk zijn er geen fysiotherapeuten die geen kinesiotape gebruiken.

Kinesiotape voor medical taping

Kinesiotape of Medical Tape vermindert de pijn bij blessures, vergroot de mobiliteit bij gewrichtsklachten en masseert het bindweefsel in combinatie met bewegingen die je maakt.

Wanneer je Medical Taping wilt toepassen is het wel belangrijk om een goede kwaliteit kinesiotape te gebruiken. Kinesiotape is eigenlijk een elastische sporttape en is meestal in verschillende vrolijke kleuren te verkrijgen.

Kinesiotape heeft eigenlijk dezelfde eigenschappen als de menselijke huid. Door de rekbaarheid past de tape zich eenvoudig aan bij iedere natuurlijke beweging en zorgt ervoor dat je geen last ervaart van bewegingsbeperkingen. De kinesiologische tape wordt gemaakt van elastisch katoen en bevat een stevige lijmlaag van acryl. Deze lijmlaag zorgt ervoor dat de tape soms wel 4 tot 7 dagen blijft zitten en is daarnaast ook waterbestendig.

Wat voor werking heeft kinesiologie tape?

Door de elastische tape aan te brengen op de spieren of gewrichten in uitgerekte positie wordt de natuurlijke beweging niet beperkt en wordt het bindweefsel geactiveerd en gemasseerd bij een  natuurlijke ontspanning van het lichaamsdeel. Bij natuurlijke ontspanning zie je op de plek van de tape golfjes ontstaan. Wanneer deze golfjes zichtbaar zijn wordt er ruimte gecreëerd tussen de opperhuid en de onderhuid. Deze ruimte heeft invloed op de zenuwen, bloed- en lymfevaten en activeert het pijndempend systeem.

Je kunt kinesio tape gebruiken op bijna elk deel van je lichaam. De kinesio tape is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen. Kinesiotape beschikt over een langdurige kleefkracht waardoor het ook tijdens het douchen gedragen kan worden. Je kunt deze elastische tape kopen in verschillende maten, kleuren en soorten. Voor de professionals zijn er ook speciale grote rollen kinesiotape beschikbaar, die je zelf op de gewenste maat kan knippen.

Het gebruiken van kinesiotape

Bij het gebruiken en aanbrengen van kinesiotape moet je een aantal dingen goed voor ogen houden. Voor een optimale hechting moet de huid schoon, droog en vetvrij zijn. Vermijd plooien bij het aanbrengen van de tape, dit kan namelijk blaren tot gevolg hebben, verwijder overmatig veel haar voordat je de tape aanbrengt, verwijder de tape voorzichtig het zicht goed vast op de huid en breng niet té veel rek aan op de tape.