More #MNLK

Kledingtips voor slanke mannen

1 Mins read

Nederlandse mannen staan bekend om hun lengte en hun slanke postuur. Ben jij ook zo’n slanke man? Heb jij smalle heupen, smalle schouders, een platte borst en zijn je benen en armen dun? Je zou zeggen dat je het dan makkelijk hebt, omdat je een echt modellenlichaam hebt, maar toch is het soms lastig om passende kleding te vinden. Helaas hebben we niet allemaal het geld voor een kleermaker die kleding maakt die precies past bij ons figuur, maar met onze kledingtips komt je een heel eind.

Juiste pasvorm en materialen

Als je een slank figuur hebt, kies je voor passende kleding. Het moet vooral niet te ruim zitten. Ga voor getailleerde kleding en kies voor broeken met een smalle of rechte pasvorm. ‘Slim fit’ broeken kan je beter laten liggen, want dan lijken je benen een stuk smaller. Wil je wat breder ogen, ga dan voor materiaal van denim of katoen.

Ook een stof met een print doet het goed. Voor wat betreft kleuren vermijd je donkere kleuren en verticale strepen, ga voor licht. Ook outfits in één kleur laten jouw figuur niet goed uitkomen, omdat ze je slanke postuur extra benadrukken. Kies juist voor horizontale strepen die je torso benadrukken. Ook een top met een kraag zorgt voor volume.

YouTube video

Kledingtips voor de slanke man

Vaak zijn slanke mannen ook lang. Hier geven we nog wat extra kledingtips voor. Let goed op de lengte van je kleding. Broekspijpen en mouwen mogen niet te kort zijn, want daardoor lijk je nog slanker. Blote benen in combinatie met blote armen laten je slungelig lijken, kies daarom voor een shirt met korte mouwen in combinatie met een lange broek of een longsleeve in combinatie met een korte broek. Door gebruik te maken van laagjes valt je lengte minder op.

Kleding maakt de man, kies kleding waar jouw lichaam het beste in uitkomt, maar blijf wel trouw aan de stijl die bij je past. Zo straal je zelfvertrouwen uit en dat is nog belangrijker dan de juiste kleding.

Leestip -> Tips voor het starten van een kledinglijn