The Online Lifestyle Magazine 

Relax & Travel #MNLK

Koh Samui is één van de populairste vakantie eilanden van Thailand

3 Mins read

En ligt ongeveer 500 km ten zuiden van Bangkok. Het is het derde grootste eiland van Thailand na Phuket en Ko Chang. Het biedt de zonnezoeker vele mooie stranden waarvan Chaweng en Lamai het drukst bezocht zijn. Aan de oost- en noord- kust zijn steeds meer grote resorts verschenen die de vakantieganger van alle luxe voorzien. Toch biedt het binnenland van Koh Samui nog ongerepte stukken natuur met prachtige watervallen en de mogelijkheid tot rustigere wandelingen.

Het eiland wordt goed onderhouden, gezien het een grote toeristische trekpleister is en dus ook een grote bron van inkomsten. Het trekt mensen van over de hele wereld aan en biedt zijn gasten parelwitte stranden, luxueuze resorts, een hoog aangeschreven internationale keuken, spa’s met massages op het strand en exuberante feestjes die in de vroege namiddag starten op een zonovergoten strand met een cocktail in de hand.

Koh Samui, Ko Samui District, Surat Thani, Thailand

Ang Thong National Marine Park

Een niet te missen ervaring is een mini cruise naar het Ang Thong National Marine Park. Dit is een eilandengroep op minder dan twee uur van Koh Samui. Het bestaat uit een totaal van 42 eilanden. Vroeger was dit gebied geliefd bij piraten om hun buit op te slaan in de talrijke verstopte grotten die de eilanden te bieden hebben. Na de piraterij heeft de Thaise marine hier zijn trainingsbasis gevestigd. Vandaar ook de naam Marine Park. Sinds de jaren tachtig is Ang Thong een beschermd natuurgebied. Het is met zijn grootte van ongeveer 100 vierkante kilometer het tweede grootse natuurpark van heel Thailand.

Het azuurblauwe water rond de eilanden herbergt een ongelooflijke variëteit aan onderwaterleven, van de meest kleurrijke vissen tot dolfijnen. De stranden zijn parelwit en zijn omringd door palmbomen. In de dichtbegroeide oerwouden wonen onder andere makaken, leguanen en pythons. De beste maanden voor een bezoek aan dit park zijn februari, maart en april. In november en december is het park gesloten.

Koh Samui

Hotels op Koh Samui

Het eiland Koh Samui komt steeds meer in trek als vakantiebestemming. Het ligt in de golf van Thailand. Het is een prachtig eiland voor de zuidoostkust. Het is pas, vooral na de jaren 70, bekend geworden als vakantiebestemming. Door de projectontwikkelaars heeft het eiland een geweldige boost gekregen. Het eiland kent eigenlijk maar twee seizoenen. Het warme en het tropische.

Het eiland heeft geweldige witte zandstranden en tegenwoordig dus ook voldoende geweldige hotels die op resorts gelegen zijn. Je kan er zeer veel beleven. Je moet er niet zijn rond de maand november. Dan valt er zeer veel neerslag. Tijdens het regenseizoen moet je ook rekening houden met tropische stormen en orkanen. Dan moet je er heus niet zijn. Maar wanneer je boekt is de keuze zeer uitgebreid.

OZO Chaweng Samui

Bij het OZO Chaweng Samui krijg je heel veel waar voor je geld. Het is een prachtig hotel met mooie kamers. Men geeft in de ochtend een heerlijk ontbijt. Aan het strand kun je heerlijk genieten van de rust. Het strand is groot en gelegen naast een aquapark. Het resort ligt aan de hoofdstraat. Zodra je vanuit de hoofdstraat het hotel binnenstapt kom je in een oase van rust. Bij het strand en zwembad zijn voldoende ligbedden beschikbaar. Je kan er in het hotel ook heerlijk genieten van de lunch en diner.

Het Rocky’s Butique resort en meer

Zo zijn er vele resorts en hotels waar je uit kan kiezen. Om er enkelen te noemen zijn er bijvoorbeeld; Het Rocky’s Butique resort, Paece resort, Lanna Samui, Sala Samui resort. Deze laatste is een van de beste resorts. Zij die er zijn geweest zijn laaiend enthousiast. Ze leveren een zeer goede service. Om het uur wordt er bijvoorbeeld bij je bed aan het strand koud water gebracht. De kamer is zeer mooie en schoon. De mensen zijn er allemaal even vriendelijk en behulpzaam. Natuurlijk zijn er nog veel meer resorts. Ze zijn allen online te vinden met de beoordelingen van de bezoekers die er geweest zijn.

Feedback: info@mnlk.nl

Leestip -> The Blue Lagoon: het klinkt als een exotisch tropisch paradijs
Leestip -> Verken Scandinavië met de auto

Related posts
Relax & Travel #MNLK

De Bridge over the River Kwai is een zeer beroemde brug in Thailand die je gewoon gezien moet hebben

1 Mins read
De Bridge over the River Kwai is een zeer beroemde brug in Thailand die je gewoon gezien moet hebben. De brug ligt…
Relax & Travel #MNLK

Ontdek Thailand in Zuidoost-Azie

1 Mins read
Thailand is een groot en mooi koninkrijk gelegen in Zuidoost-Azië. Het wel bekende koninkrijk staat bekend om veel aantrekkelijke punten. Het is…
Relax & Travel #MNLK

Ko Chang is een tropisch eiland gelegen voor de kust van Cambodja

1 Mins read
Het eiland wordt ook het olifanteneiland genoemd. Vroeger was dit eiland vooral geliefd onder de backpackers omdat het zo moeilijk bereikbaar was…