The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Koopgids voor klimschoenen voor heren: wat voor soort klim ga je maken?

2 Mins read

Er is geen bepaald type schoenen dat als het beste wordt beschouwd tijdens het klimmen. Een agressieve neerwaartse klimschoen is geweldig bij steil klimmen, maar hij zal niet comfortabel zijn tijdens een lange klim. De eerste stap bij het kopen van klimschoenen is het bepalen van het soort klimmen dat je wilt uitvoeren. Je kunt dan een schoen kiezen die goed past en bij je outfit past. Er zijn drie soorten klimmen en elk heeft een belangrijk effect op de schoenkeuze. Dit zijn crack klimmen, boulderen en sportklimmen, en dé klim voor beginnende klimmers. Goede en kwalitatieve klimschoenen vind je in een klimwinkel. Zorg er wel voor dat ze originele klimschoenen verkopen en geen replica’s. Dit kan van invloed zijn op je klimervaring, omdat het oncomfortabel kan zijn om replica’s van klimschoenen te dragen. Ze kunnen ook niet dezelfde kwaliteit hebben.

Koopgids voor klimschoenen voor heren: Duurzaam

De grote meerderheid van de klimschoenen van tegenwoordig zijn antislip. Schoeisel dat lang meegaat is lichter en gevoeliger. Fabrikanten investeren veel tijd en middelen in het ontwikkelen van de ideale leest voor een bepaalde schoen. Veel merken bieden een verscheidenheid aan alternatieve leesten, variërend van platte tot rechte leesten. Ze hebben ook sterk verslechterde en asymmetrische versies. Rechte leesten zijn het beste voor gemakkelijke beklimmingen, maar voor rotsklimmen zijn extremere leesten nodig.

Koopgids voor klimschoenen voor heren: Materiaal

Het materiaal dat wordt gebruikt om een ​​klimschoen te maken, is van cruciaal belang om te bepalen hoe goed het werkt. Sommige stoffen worden uitgerekt tijdens het klimmen. Dit komt vaak voor bij leren klimschoenen die in omvang kunnen uitzetten. Sommige schoenen hebben een voering in het leer om de originele pasvorm te behouden. Er zijn ook klimschoenen die zachter worden en een halve maat groter kunnen worden. Sommige fabrikanten gebruiken niet-rekbare stoffen om dit probleem aan te pakken. Je klimschoenen rekken niet uit en behouden hun originele pasvorm gedurende de levensduur van de schoenen.

Koopgids voor klimschoenen voor heren: Rubber

Je kunt ook verschillende rubbers selecteren om je gewenste prestaties tijdens de klim te bereiken. Dit is hetzelfde als hoe je de laatste klimschoenen kiest om je te helpen tijdens de klim. Het gaat om een ​​afweging tussen duurzaamheid en wrijving. Schoenen voor beginners geven vaak prioriteit aan duurzaamheid. Daarom gaat het rubber lang mee, zelfs als het vaak wordt geschraapt. Sommige instapversies hebben zelfs een extra centimeter of twee rubber bij de teen voor extra duurzaamheid. Deze zullen een grotere snijkracht hebben en zullen hun vorm behouden onder druk.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Van het wandelen in de bijzondere bergen in Karinthië tot het zwemmen in het heldere water van de Adriatische zee