More #MNLK

Kun je nergens mooie (unieke) T-shirts vinden? Laat ze dan bedrukken

2 Mins read

Als het lekker weer is, lopen we het liefst in korte broek en T-shirt. Maar om een beetje origineel uit de hoek te komen met een T-shirt dat ook nog eens lekker zit, kun je er ook zelf een aantal bedrukken met je favoriete logo, tekst of afbeelding. Bij de lokale copyshop of drukkerij denken ze met je mee en zorgen ze voor een opdruk die de wasmachine overleeft.

Wasmachine-proof bedrukking

Want dat is wel een voorwaarde als je ze met je eigen ontwerp laat bedrukken, dat de machine in al zijn wassende enthousiasme niet je shirts verpest. Zeker een moderne wasmachine is krachtig, heeft een grotere capaciteit en krijgt de ergste vlekken uit je kleding. Maar dit betekent ook dat de print op je T-shirt snel kan vervagen als de kwaliteit aan de lage kant is. Hou daar rekening mee. Dit geldt trouwens ook voor kleding die in de fabriek al bedrukt is.

Een partijtje onbedrukte shirts op de kop tikken

De shirts die tegenwoordig op de markt worden gebracht, zijn vaak van dunne, gladde stof vervaardigd. Dit zijn niet altijd fijne T-shirts – totdat je eindelijk je sixpack gekweekt hebt. Kijk je daarom of je een onbedrukt partijtje shirts kunt vinden met de vermelding ‘heavy cotton’ op het was-labeltje: een wat zwaardere en dikkere soort katoen die mooier valt.

Bij de copyshop of andere goedkope drukkerij

De medewerker van de copyshop – bijna allemaal bedrukken ze T-shirts en anders weet je vast wel een goedkope drukkerij – kijkt op de computer met je mee welke foto, tekst, logo of eigen ontwerp je erop wilt hebben en hoe groot. Het ligt voor de hand dat veelkleurige ontwerpen wat duurder zijn, net als het bedrukken van zowel voor- als achterkant. Heel veel logo’s hebben slechts twee of drie kleuren, dus dat zal niet in de papieren lopen. En je kunt wellicht korting krijgen omdat je je eigen T-shirts meebrengt, dat scheelt de copyshop weer in materiaalkosten.

Van bandshirt tot voetbalclub

Een bandshirt dat niet meer gemaakt wordt (maar waarvan je wel de afbeelding in hi-res kunt vinden op internet), een logo van je favoriete ketchupmerk, je eigen levenswijsheid, songteksten, een foto van je huisdier, het wapen van je stad, het embleem van je geliefde voetbalclub: qua opdruk zijn de mogelijkheden eindeloos, als je het maar niet al te moeilijk maakt. Natuurlijk zijn veel afbeeldingen auteursrechtelijk beschermd, maar zolang je jouw creaties niet verkoopt, is er meestal niets aan de hand. Origineel uit de hoek komen kost hoe dan ook niet veel moeite: creativiteit is alles dat je nodig hebt.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Welke vloer past het beste bij jouw woonstijl