The Online Lifestyle Magazine 

Business & Luxury #MNLKMind & Soul #MNLKSoul #MNLKSport & Lifestyle #MNLK

Kweek onbreekbare discipline met deze drie sterke tips!

2 Mins read

Als er iets ontbreekt bij nagenoeg elke moderne man en de nieuwe generatie kids, is het wel taaie discipline. We zijn allen wel eens een paar dagen flink gemotiveerd, maar als die motivatie wegzakt, blijft er meestal maar een zielig hoopje man over. Hoe kweek je langdurige onbreekbare discipline dan?

Met rauwe discipline kun je jezelf een schop in je kont geven en zorgen dat je de taak geklaard krijgt, wat dat ook mag zijn. Met deze drie sterke in de praktijk geteste tips ga je échte discipline leren!

Begin met vechtsport

Ten eerste wil ik graag zeggen; vechten is niet bedoeld voor aanvallen, maar vooral om jezelf en je geliefden te kunnen verdedigen. En ten tweede; met vechtsport kweek je niet alleen de skills om te kunnen knokken, maar ook gewenste karakteristieken zoals respect, doorzettingsvermogen én discipline.

Of het nou judo, karate, MMA, (kick)boksen, jiu jitsu of taekwondo is, op een vechtsport leer je in sneltreinvaart zowel de technieken als de vereisten om je ego in check te houden. Vechtsport maakt je nederig, keurig, vriendelijk, bescheiden, trots en sterk. En dat klinkt mij als een goede deal!

Overweeg graag als beginner de nobele vechtsport karate en judo. Hier leer je de basistechnieken van stoten en werpen. En natuurlijk de discipline die hoort bij deze sport. Een karatepak kopen en judopak kopen je bij Aiki Budo. Deze vakmannen hebben ook een fysieke vechtsportwinkel in Amsterdam. Het bezoeken waard!

Discipline Equals Freedom

Het is het credo van eindbaas Jocko Willink dat discipline juist zorgt voor vrijheid. Voor wie Jocko nog niet kent, deze mannelijke man is de eindbaas der eindbazen, een Navy Seal-leider die meerdere oorlogen heeft gestreden en tientallen oermannen heeft opgeleid voor de meest gevaarlijke situaties denkbaar. Tegenwoordig is hij een coach, podcaster en auteur. Hij verspreid zijn geleerde lessen aan zijn vele duizenden volgers, waaronder ik. Dankzij deze man heb ik geleerd wat rauwe discipline is en hoeveel profijt je er van kunt hebben.

Aanrader; zijn boek Discipline Equals Freedom!

Verwijder alle afleiding

Hoe kun je nou werk verzetten als je telefoon constant lawaai maakt, je kinderen links en rechts aan je arm trekken, je vrouw je commandeert over dat klusje van de dakgoot en je 16 verschillende tabbladen open hebt staan? Je focus is compleet verloren. Verwijder alle afleidingen en concentreer je op één taak tegelijk. Discipline wordt onmogelijk gemaakt als je geen focus hebt op de taak voor handen.

Related posts
Sport & Lifestyle #MNLK

Hoe gedisciplineerd ben jij?

1 Mins read
Discipline of zelfdiscipline verwijst naar de controle over het eigen handelen zonder te worden afgeleid. Met deze korte test kun je dit…
Business & Luxury #MNLK

De vele voordelen van VPN Nederland en waarom jij niet zonder kan

2 Mins read
Er zijn veel verschillende voordelen voor het aanschaffen van een professionele en betrouwbare VPN. Veel meer voordelen dan je denkt. Sterker nog,…
Mind & Soul #MNLKSoul #MNLKSport & Lifestyle #MNLK

David Goggins motivatievideo: het taaie doch rechtvaardige advies wat je nodig hebt

1 Mins read
Er is geen man die mij meer weet te motiveren om gas te geven dan eindbaas David Goggins. Deze keiharde veteraan der…