Your daily dose of inspiration and motivation

More #MNLK

Laat je verrassen door deze 5 gekke hobby’s

1 Minuten leestijd

Sommige mensen verzamelen dingen, andere zijn dol op sport, maar er zijn er ook die er een ietwat vreemdere hobby op nahouden. Ben jij ook op zoek naar een bijzonder vreemde hobby of ben je gewoon benieuwd naar waarmee andere mensen zich bezighouden? Dan ontdek je hieronder de 5 gekste hobby’s die er bestaan!

Dit zijn enkele, wellicht gekke hobby’s

1. Kindersurprise speelgoedjes verzamelen

Kindersurprise eitjes, iedereen kent ze wel. Vooral kinderen zijn er helemaal dol op! Maar ook sommige volwassenen houden zich bezig met Kindersurprise eitjes kopen om het speelgoed binnenin te verzamelen. Op zich misschien niet zo bijzonder, maar het wordt al wat bizarder als je weet dat sommige verzamelaars er de wereld voor afreizen.

2. De wereld rondreizen met een knuffel

Reizen is geen vreemde hobby, maar het wordt net iets specialer als je tijdens het reizen een mascotte meeneemt. Mensen die reizen met knuffels of ander speelgoed doen dit vaak voor likes op Instagram of Facebook. Ze maken dan een foto van het speelgoedje op elke locatie die ze bezichtigen.

3. Honden optutten

Nog een vreemde hobby is het optutten van honden. Dit is vooral een populaire hobby in China. De bedoeling is om je lieve huisdier een zo excentriek mogelijk uiterlijk te geven aan de hand van opvallende haarkleuren en speciale snits. Waarom mensen dit doen? Als jouw hond het meest excentrieke uiterlijk heeft kan je maar liefst 30 000 dollar verdienen. Dan is er natuurlijk nog de vraag of je het je lieve huisdier wilt aandoen.

4. Nieuws bombing

In verschillende landen is het een echte hobby om tijdens nieuwsuitzendingen in beeld te komen. In het Verenigd Koninkrijk is er bijvoorbeeld een man die zich altijd perfect weet te plaatsen achter de verslaggever of de geïnterviewde. Wat een unieke tijdsbesteding!

5. Vormen krassen uit potloodpunten

Creatieve hobby’s zijn altijd populair. Vele mensen kiezen ervoor om te tekenen of boetseren. Een ietwat bizarre creatieve bezigheid is het krassen van potloodpunten. Een kunstenaar krast dan een speciaal figuurtje in de punt van een potlood. Geen hobby voor de ongeduldige!

Zie hier meer gekke hobby’s:

Leestip -> Wat staat er bij jou op je bucketlist?9 extreme sporten voor op je bucketlist (?!)