The Online Lifestyle Magazine 

Mind & Soul #MNLKSoul #MNLKSport & Lifestyle #MNLK

Last van een depressie? Bekijk dan deze drie sterke video’s!

2 Mins read

Het gevoelige onderwerp depressie is hier op Mannelijk Magazine al verschillende keren aan bod gekomen. Dit onderwerp gaat ons aan het hart en we willen graag het topic bespreekbaar maken!

Speciaal voor de heren die momenteel door een diep dal gaan, hebben we drie sterke video’s op het web gevonden die je beslist even moet zien.


“I’m fine”

Op het moment dat jij worstelt met een depressie, depressieve en neerslachtige gevoelens wil je daar, gebaseerd op mijn ervaring, helemaal niet over praten. Of dat nu is door het sociale stigma, je te moe bent of wat voor een reden dan ook, de interactie is teveel gevraagd. Op het moment dat mensen aan je vragen hoe het met je gaat kun je dat eigenlijk makkelijk afwimpelen door te zeggen dat het wel goed gaat. Punt. Uit fatsoen of om de focus niet meer bij jou te leggen vraag je dan hoe het met de ander is. Klaar. Hoeft er in ieder geval niet meer gesproken te worden over jouw gevoelens. De vraag die jij jezelf moet stellen is: “Is dit gedrag helpend?” Kijk eens naar Jake Tyler en wat hij te vertellen heeft over zijn ervaring met: “Ja hoor, alles gaat goed.”


Je bent niet alleen.

Daar koop je natuurlijk niets voor. Ik schrijf het niet om je beter te laten voelen. Ook hoef ik je daar niet bewust van te maken. Natuurlijk weet jij dat je niet de enige persoon bent op deze wereld die last heeft van neerslachtigheid of misschien zelfs een zware depressie. Het punt dat ik wil maken is dat jij het wiel niet opnieuw hoeft uit te vinden wanneer we het hebben over coping. Hoe ga je er mee om? Hoe overleef je dit? Hoe zorg jij ervoor dat jij verder kunt op een andere manier waar jij bij gebaat bent. Jonathan Schoenmaker verteld over zijn strijd met een depressie. Hij sloeg daarbij de spijker op zijn kop wat een kant van de depressie betrof. Tenminste, ik kon mij hier helemaal mee identificeren.

“Het was niet zo dat ik dood wilde. Het was meer dat ik het niet erg zou vinden om dood te gaan.” – Hiermee gaf hij precies aan wat iedereen op dergelijk moment ervaart. Het moet stoppen. Dit gevoel, dit negatieve spiraal. Als het zo doorgaat hoeft het voor mij niet meer. Iedereen komt aan met clichés en goed bedoelde adviezen. Maar wie zegt dat dit voor jou werkt? Vind je eigen weg hierin!


‘Living with the Black Dog’

Daar is de hondstrouwe zwarte viervoeter weer. De World Health Organization (WHO) had ons al eerder kennis laten maken met de Black Dog. Dit filmpje heeft ervoor gezorgd dat ik naar mijn naasten kon vertalen wat er in mij omgaat. Hoe ik me voel en hoe ik de wereld zie. Dat het nu is inzichtelijk is geworden wil niet zeggen dat het meteen duidelijk is hoe er mee omgegaan kan worden door de mensen die dicht bij je staan. Gelukkig is dit vervolg van filmpje daar op ingesprongen om zo handvatten te geven voor diegene in jouw directe sociale omgeving.


Open dialoog

Hopelijk brengt dit artikel een heel klein stapje dichter bij jezelf. Maakt het iets duidelijk voor jouw omgeving of kan het je richting geven. Op wat voor een manier dan ook. Weet dat wij hier op de redactie geen vreemde zijn voor je wanneer jij behoefte hebt aan een open gesprek hierover of wanneer jij behoefte hebt aan een handreiking. > info@mnlk.nl

Related posts
Mind & Soul #MNLK

5 leuke activiteiten om je gedachten te verzetten

2 Mins read
Als je even aan de drukte van alledag wilt ontsnappen, zijn er allerlei manieren om je gedachten te verzetten. Even nergens aan…
Mind & Soul #MNLK

Tips om een positieve mindset te ontwikkelen

1 Mins read
Wij hebben allemaal een gejaagd bestaan met te weinig tijd voor ontspanning. Dit gaat ten koste van de positieve mind. Via beproefde…
Mind & Soul #MNLK

16x motiverende quotes en uitspraken

1 Mins read
Een quote of een uitspraak kan jou inspireren, je leven veranderen en tot succes leiden. Bijvoorbeeld om te beginnen met sporten, of…