Cars & Tech #MNLK

Last van een storing bij KPN?

2 Mins read

Dat is vervelend. Luister jij net je favoriete muziek via de televisie of ben je Netflix aan het kijken en is er een storing bij KPN. Althans, dat denk je. Zowel beeld als geluid storen. De muziek is niet goed te horen en wellicht is dit storend. Is het een storing bij KPN of kun je het probleem zelf oplossen? In deze blog lees je informatie over het zelf oplossen van de storing.

Het zelf oplossen van de storing bij KPN

Natuurlijk wil je het probleem snel zelf oplossen. Dat kan, althans je kunt een stappenplan doorlopen en kijken of dat werkt. Ga eerst maar eens na of het bij alle zenders het geval is of het bijvoorbeeld bij live tv is of bij opnames. Mocht je een draadloze verbinding hebben, probeer dan eens de tv-ontvanger rechtstreeks met een ethernetkabel op de Experia Box aan te sluiten.

Heb je een geluidsinstallatie in de vorm van bijvoorbeeld een home cinema set? Sluit die maar eens direct op je televisie aan en nu eens niet op de tv-ontvanger. Meestal is de storing dan verholpen, een storing van KPN, want dat is je provider, al is dat dus in het geheel niet aan de orde geweest.

Druk de kabel eens extra aan

Mocht het niet weer, probeer dan eens de HDMI-kabel op de andere ingang van de televisie aan en druk de kabel eens extra goed aan. Wat je zeker ook kunt doen is de tv-ontvanger opnieuw opstarten. In dat geval zet je de ontvanger van de televisie en de i-tv knop in de stand-by modus. Vervolgens haal je de stekker uit de televisie ontvangen uit het stopcontact. Er zal een foutcode te zien zijn. Druk de blauwe knop in van de afstandsbediening en de ontvanger van de televisie zal hersteld worden.

Dan is het de vraag of je weer gewoon televisie kunt kijken en het gedaan is met de string. Is dat zo, dan kun je verder met het repeteren van een dans of kun je weer heerlijk meezingen met de muziek uit je televisie. Is het nog niet in orde, dan kan er meer aan de hand zijn.

Check of er storing is bij KPN via het internet

Wat je zeker altijd even moet den as je het vermoeden is dat sprake is van een storing bij KPN, is kijken of de storing gemeld wordt heb je geen internet meer thuis, dan kun je vast via 4G van je smartphone snel even kijken. Meestal worden storingsmeldingen per gebied aangegeven. Lees je dat er een storing is dan weet je in elk geval dat het niet aan je televisie ligt.

Een product naar KPN retourneren? Kijk dan op de website van KPN zelf wat het retourbeleid is. Daarnaast is het wellicht mogelijk om contact op te nemen met de klantenservice van KPN.

Leestip -> Hoe kan ik Spotify opzeggen?
Leestip -> Meest gestreamde artiest op Spotify

Feedback: info@mnlk.nl

Related posts
Cars & Tech #MNLK

Een storing met Instagram. Waar moet je kijken?

1 Mins read
Instagram is een bekende applicatie waarmee je al je foto’s met de wereld kan delen. Je krijgt er volgers op die graag…
More #MNLK

Last van een storing bij Whatsapp?

2 Mins read
Het lukt me niet om verbinding maken met WhatsApp, WhatsApp werkt niet. Verbindingsproblemen met WhatsApp worden meestal veroorzaakt door uw wifi- of…
Gaming #MNLK

Last van storing in Call of Duty Warzone?

1 Mins read
Call of Duty Warzone is een van de meest populaire shooter games van het moment. Niet verwonderlijk. De game ziet er strak…