Your daily dose of inspiration and motivation

Sport & Lifestyle #MNLK

Layne Norton kan je vakkundig uitleggen hoe je goed moet bankdrukken, squaten en deadliften

1 Minuten leestijd

Sinds enkele maanden ben ik verzot op de grote vier; de deadlift, squat, benchpress en de shoulder press. Door deze oefeningen wordt je ontzettend snel véél sterker. De progressie die je maakt is immens, en dat maakt het erg leuk om uit te voeren. Momenteel zit ik met mijn 1 rep max op; 140 deadlift, 120 squat, 125 benchpress en 80 shoulder press. Maar voer ik die oefeningen eigenlijk wel correct uit?

Maak kennis met Layne Norton

In mijn zoektocht naar tips en tricks voor betere techniek, kwam ik uit op de video’s van Layne Norton. Deze dokter/powerlifter/bodybuilder weet als geen ander hoe het zit qua workouts, voeding en techniek. Zo won hij onder andere (op natuurlijke wijze!) twee maal de USA Powerlifting competitie in de 93 kilo categorie. Tegenwoordig geeft hij juist de experts les in hoe het werkelijk zit.

Layne is het type dat allergisch is voor bullshit en bro-science. Hij ontkracht graag de onzin die op het net staat (en in de sportschool wordt doorverteld). Hij past gedegen wetenschappelijke feiten toe om zo oprecht goed advies te kunnen geven. Zo is Layne ook al eens bij Joe Rogan’s podcast geweest om het uitgebreid te hebben over diëten en workouts. Aanrader!

In de drie onderstaande video’s vertelt deze held hoe je techniek hoort te zijn voor het bankdrukken, squatten en deadliften. Ik heb deze tips toegepast in mijn laatste workout en ik moet zeggen; ze werken inderdaad! (met name het adem inhouden als je ervoor gaat!)


How To Deadlift: Layne Norton’s Complete Guide


How To Squat: Layne Norton’s Squat Tutorial


How To Bench Press: Layne Norton’s Complete Guide

Related posts
Sport & Lifestyle #MNLK

Tips om goed te presteren tijdens je bodybuilding training

2 Minuten leestijd
Veel mensen die aan bodybuilding training doen zijn op zoek naar de toename van spierhypertrofie. Het kan echter een tijdje duren om…
Sport & Lifestyle #MNLK

Voordelen van toning bands voor krachttraining

2 Minuten leestijd
Heb je al eens getraind met toning bands? Dan weet je maar al te goed dat deze workouts uiterst effectief zijn. Het…
Sport & Lifestyle #MNLK

Wat is krachttraining precies?

2 Minuten leestijd
Krachttraining was al een tijdje populair onder mannen, maar wordt ook steeds populairder onder vrouwen. Maar wat houdt krachttraining eigenlijk in? En…