The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

LED downlights installeren? Zo doe je dat!

2 Mins read

LED downlights hebben een zeer moderne en eigentijdse uitstraling. Het is dan ook niet zo vreemd dat de LED downlight behoort tot de meest verkochte LED lampen vandaag de dag. Naast de mooie uitstraling zijn LED downlights bovendien zeer praktisch en functioneel. Ben jij ook zo onder de indruk van deze mooie LED lamp en zou je graag wat LED downlights in jouw woonkamer, keuken, hal of hobbykamer willen installeren? Lees dan even onderstaande blog, want hierin leggen wij jou duidelijk uit hoe je dat doet.

Bepaal hoeveel lux je voor iedere ruimte nodig hebt 

Om erachter te komen hoeveel LED downlights je per ruimte moet installeren, is het belangrijk om te weten dat iedere ruimte vraagt om een andere hoeveelheid lux. Lux heeft te maken met de hoeveelheid licht per vierkante meter. Het is dan ook iets anders dan lumen. Lumen op zich zegt eigenlijk niet zo heel veel. Het geeft alleen aan hoeveel licht een lamp opbrengt.

Wanneer je bijvoorbeeld een lamp met 500 lumen in de wc installeert, zal de lamp veel feller ogen dan wanneer je diezelfde lamp in een grote woonkamer ophangt. Dit heeft allemaal te maken met de hoeveelheid lux. Hoe groter de ruimte, dus hoe meer vierkante meters, hoe minder licht per vierkante meter bij dezelfde opbrengst in lumen. Klinkt logisch, nietwaar?

Stel het aantal downlights vast aan de hand van de gewenste hoeveelheid lux 

Op het internet kun je verscheidene tabellen vinden met daarin de ideale hoeveelheid lux per ruimte. Zo zul je voor de toiletruimte minder lux nodig hebben dan voor de badkamer. Wanneer je ’s ochtends voor de spiegel staat om je tanden te poetsen, wil je immers wel kunnen zien of alle groene sliertjes tussen je tanden heen zijn. En op diezelfde manier zul je ook in de keuken, waar je allerlei gerechten bereid, meer lux willen hebben dan in de hal, waar je alleen even snel je schoenen aan- en uittrekt.

Stel je hebt 750 lux nodig in een ruimte van tien vierkante meter, dan betekent dat dus dat alle downlights samen7500 lumen moeten opbrengen om de ruimte naar wens verlicht te krijgen. Nu je weet hoeveel lumen je nodig hebt, kun je berekenen hoeveel downlights je in totaal moet ophangen in die betreffende ruimte. Deel hiervoor het aantal benodigde lumen door het aantal lumen per downlight. Zo simpel is het! Downlights bestel je eenvoudig en snel online bij ledlichtstunter.nl.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook:

Related posts
More #MNLK

Inspiratietips voor het maken van een stoere keuken

2 Mins read
Het is een trend dat mannen steeds vaker in de keuken staan om te koken. Het is dan helemaal top als dat…
Soul #MNLK

Wat anno 2019 niet mag ontbreken aan je (mannelijke) woonkamer!

1 Mins read
Na een lange dag vol met werkafspraken, workouts en stress is het logisch dat je even wilt ontspannen. Het is bovendien ook…