Business & Luxury #MNLK

Leer de digitale transformatie binnen jouw organisatie te leiden 

2 Mins read

Steeds meer bedrijven zetten in op het digitaliseren van processen. In de industrie is de toepassing van robotica daarnaast aan de orde van de dag; automatisering helpt organisaties het productieproces te versnellen en tegelijkertijd de kans op fouten te verkleinen. Digitalisering en automatisering gaan samen met veranderingen, wat in de basis leidt tot weerstand onder het personeel. Een proces wat al jaren op dezelfde wijze gedaan wordt, verandert als gevolg van de toepassing van IT-systemen. Hoe geef je deze digitalisering vorm en op welke manier geef je sturing aan de organisatie in deze periode?

Het volgen van een training kan de uitkomst vormen. Verschillende opleidingsinstituten bieden deze opleidingen aan, specifiek toegespitst op digitalisering in de breedste zin van het woord. Kijk bijvoorbeeld eens naar de NIMA Digital opleidingen.

Help de organisatie mee te krijgen bij digitalisering

Belangrijk onderdeel van het sturen van een organisatie in een periode van digitalisering, is het meekrijgen van het personeel. Probeer op een heldere wijze duidelijk te maken, welke voordelen digitalisering hen biedt. De toepassing van IT-systemen zal processen makkelijker maken, evenals dat het kwijtraken van documenten of losse vellen papier voortaan verleden tijd is. Onder meer op de HR-afdeling en bij de salarisadministratie heeft men baat bij het gebruik van moderne IT-systemen.

Digitalisering gaat verder dan het toepassen van nieuwe applicaties, die processen versnellen en de kans op fouten verkleinen. Denk bijvoorbeeld ook aan de overgang van een lokale werkomgeving, naar een werkomgeving in de cloud. Deze transitie zal initieel een vergelijkbare weerstand oproepen bij medewerkers. Aan jou als leider of manager de taak om de organisatie mee te krijgen.

STAP-budget voor een training op het gebied van leiderschap

Een training op het gebied van leiderschap en innovatie hoef je niet altijd zelf te bekostigen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de mogelijkheid om het STAP-budget hiervoor te gebruiken. Dit budget werd begin 2022 geïntroduceerd door de Rijksoverheid, ter vervanging van de mogelijkheid om opleidingskosten af te trekken bij het indienen van de belastingaangifte. Iedere burger heeft recht op dit budget, oplopend tot een maximum van 1.000 euro per persoon. Houd er rekening mee, dat het STAP-budget uitsluitend te besteden is bij erkende opleidingsinstituten. Je vindt er meer informatie over op de website van de Rijksoverheid. Hier kun je het STAP-budget direct aanvragen. Let op, er zijn vaste periodes waarin dit budget wordt toegekend; niet iedereen kan dit op hetzelfde moment gebruiken.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook:

Related posts
More #MNLK

Leiderschap: alles wat jij moet weten!

2 Mins read
Er is veel te doen om leiderschap. Maar wat verstaan we onder leiderschap en wat zijn de belangrijkste verschillen met bijvoorbeeld management…
Business & Luxury #MNLKMind & Soul #MNLK

Simon Sinek: "Ben jij de 'Alpha' in jouw omgeving?"

1 Mins read
Simon Sinek, briljant spreker, vertelt welke eigenschappen een goede alfa of leider van een groep eigenlijk hoort te bezitten. Gedegen leiderschapskwaliteiten omvat…
Business & Luxury #MNLKMind & Soul #MNLK

PSV-directeur Toon Gerbrands te gast bij Eindbazen; over leiderschap, toewijding en meer!

1 Mins read
“In podcast #101 schuift PSV-directeur Toon Gerbrands (60) aan tafel om wederom zijn nuchtere en eigenwijze visie op onder andere leiderschap, time-management…