The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Leer meer over 5 voordelen van tandheelkundige implantaten

2 Mins read

Een tandheelkundig implantaat is een tandheelkundige behandeling die wordt uitgevoerd bij mensen die één of meer tanden of kiezen hebben verloren. De procedure bestaat uit het plaatsen van een titanium pin (die eruitziet als een klein schroefje) in het kaakbot om een kunsttand in de mond van de patiënt vast te zetten. De operatie is eenvoudig en heeft tot doel de patiënt een mooie glimlach en een goede beet terug te geven.

Wil je meer weten over dit onderwerp? In dit artikel hebben we de 5 belangrijkste voordelen van het tandheelkundige facings voor je op een rijtje gezet, zodat je weet of deze procedure geschikt is voor jouw geval. Kijk hier eens naar!

Meer over tandheelkundige implantaten

1. Een groter gevoel van eigenwaarde

Een mooie glimlach verandert iemands leven en geeft meer zelfvertrouwen gedurende de dag. Daarom is het zo belangrijk om voor de mondhygiëne te zorgen en reparaties uit te voeren wanneer er een probleem is in het gebit.

Een voordeel van tandheelkundige implantaten is dat het gevoel van eigenwaarde van de patiënt wordt hersteld en dat hij kan socialiseren zonder angst om te glimlachen of in het openbaar te spreken.

2. Verbetert de kwaliteit van het leven

Het hebben van een volledige tandboog is essentieel voor wie kwaliteit van leven nastreeft. Dat komt omdat we via de mond eten en praten.

Het implantaat draagt ook bij tot de esthetiek van de glimlach en werkt beter dan een uitneembaar kunstgebit, dat vaak de perceptie van smaken tijdens de maaltijd belemmert en ongemak veroorzaakt bij het kauwen.

3. Het herstelt de stabiliteit van de tandboog

Een mond met ontbrekende tanden brengt enige schade toe aan de mondfuncties van de patiënt. Het implantaat herstelt de stabiliteit van de tandboog door schade te voorkomen aan de tanden die zich dichtbij de beschadigde tanden bevonden.

4. Verbetert de spraak

Het ontbreken van tanden belemmert ook de spraak. De tanden maken namelijk deel uit van het mondstelsel dat verantwoordelijk is voor de dictie en dat bestaat uit beenderen, zenuwen, spieren en tanden. Daarom helpt het implantaat ook bij de correctie van dit gebit en de fonetische kwaliteit van het individu.

5. Geeft kauwfunctie terug

Een voordeel van het tandheelkundig implantaat is de verbetering van het kauwen. Als er tanden in de mond van de patiënt ontbreken, kan hij niet goed bijten, omdat hij het voedsel uiteindelijk naar één kant van de mond leidt, waardoor de spieren beschadigd raken en de tanden aan één kant meer slijten.

Tot slot zijn er verschillende voordelen van tandheelkundige implantaten, en ze zijn de beste optie wanneer je op zoek bent naar een mooie en natuurlijke glimlach. De ingreep is eenvoudig en de genezing verloopt snel, zodat je binnen een paar dagen jouw normale leven weer kunt oppakken.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Hoe PaaS op basis van data zorgt voor ijzersterke klantenbinding