The Online Lifestyle Magazine 

Cars & Tech #MNLK

Lekker op weg met de Renault Captur

2 Mins read

De Captur is een auto van het Franse automerk Renault. Deze auto wordt zowel nieuw als tweedehands veel verkocht en is onder autoliefhebbers erg populair. Hieronder kun je lezen wat de Renault Captur zo bijzonder maakt.

Wat is de Renault Captur voor auto?

De Renault Captur komt in 2013 op de markt en is gebaseerd op de vierde generatie van de Renault Clio. In vergelijking met de Clio is de Captur iets breder, hoger en daardoor ook ruimer. Het model laat zich het beste omschrijven als een compacte SUV die vooral geschikt is voor gebruik in en rondom de stad. Door zijn afmetingen is de auto uitstekend geschikt als gezinsauto. In 2017 wordt het model enigszins verfraaid met andere koplampen en bumpers. In 2019 komt de Franse autofabrikant met de tweede generatie van de Captur. Dit model is groter en ruimer en nu mag je gerust spreken van een volwassen SUV.

Welke typen zijn er?

De tweede generatie van de Renault Captur kent zowel een hybride als een plug in hybride. Beide auto’s hebben zowel een benzinemotor als een elektrische. Het verschil is dat je een hybride niet en een plug-in hybride wel kunt opladen middels een stekker. De Captur is niet leverbaar als volledig elektrische auto. Je hebt ook nog de mild hybride uitvoering. Deze benzinemotor is zuiniger, omdat de startmotor en de dynamo hetzelfde onderdeel zijn. Daarnaast heb je de modellen met een traditionele benzinemotor.

De prijzen

De benzineauto’s van de Captur zijn beschikbaar in drie uitvoeringen: Equilibre, Evolution en Techno. Deze kosten nieuw tussen €27.200,- en €29.500,-. De mild hybride is beschikbaar in vier verschillende versies. De prijzen variëren hier van €31.800,- tot 38.500,-. Voor de hybride modellen van de Captur betaal je €31.600,- tot €37.000,-. Ten slotte zijn er nog de plug-in hybrides. Voor deze auto’s moet je minimaal €36.990,- tot €40.690,- op tafel leggen. Uiteraard kun je de Renault Captur ook als occasion aanschaffen. Hiervoor variëren de prijzen onder andere per model, leeftijd en gereden kilometers.

Waarom een Renault Captur kopen?

Deze auto is in Nederland ongekend populair. Een belangrijke reden hiervoor is de zithoogte en de binnenruimte. Daarnaast spreekt veel mensen het uiterlijk van de auto erg aan. Ten slotte kiezen ook veel autoliefhebbers voor de Captur vanwege de aantrekkelijke prijs. Deze auto is in de regel goedkoper dan vergelijkbare auto’s als de Nissan Juke, VW T-Cross, Hyundai Kona of de Opel Mokka.  

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: