The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Lekkere wijn hoeft niet altijd alcohol te bevatten

2 Mins read

De voordelen van alcoholvrije wijn

Alcoholvrije wijn is steeds meer in opkomst. En dat is niet zonder reden. Steeds meer mensen besluiten om minder alcohol te willen drinken. Ook voor mensen die de BOB zijn of zwangere vrouwen, worden er tegenwoordig nog lekkerdere alcoholvrije wijnen gemaakt. Zo zijn ook alcoholvrij bier en mocktails razend populair. Alcoholvrije wijn is vrijwel net zo lekker als echte wijn. Lekkere wijn hoeft namelijk niet altijd alcohol te bevatten. In dit artikel vertellen we je hoe alcoholvrije wijn wordt gemaakt, wat de voordelen hiervan zijn en welke verschillende soorten je kunt kopen. Lees snel verder voor meer informatie over alcoholvrije wijn.

Hoe wordt alcoholvrije wijn precies gemaakt?

Op het eerste gezicht lijkt het erop alsof alcoholvrije wijn op dezelfde wijze wordt gemaakt als wijn met alcohol. Na het proces wordt de wijn verwijderd uit de alcohol. Hierbij wordt de vacuümtechniek toegepast, waardoor de bijzondere aroma’s van de wijn bewaard blijven en de alcohol toch uit de wijn verwijderd wordt. Het resultaat is alcoholvrije wijnen, zoals bijvoorbeeld de wijnen van alcoholvrijshop.nl, die qua smaak niet onder doen aan echte wijn.

Wat zijn de voordelen van alcoholvrije wijn?

Alcoholvrije wijn heeft diverse voordelen te bieden. Veel mensen weten dat alcohol schadelijke effecten heeft en willen daarom hun alcoholinname verminderen. Alcoholvrije wijn is zeer geschikt voor gasten die de BOB zijn of zwanger zijn. Drink je alcoholvrije wijn dan krijg je niet al die schadelijke stoffen binnen. Zo zit wijn vol calorieën en wordt je hier sneller dikker van dan wanneer je kiest voor alcoholvrije wijn. En deze wijn is minstens net zo lekker als echte wijn. Reden genoeg om de echte wijn te laten staan en eens alcoholvrije wijn te proberen.

Ruime keuze alcoholvrije wijnen

Kies je ervoor om alcoholvrij wijn te proberen, dan heb je een ruime keuze. Er kunnen namelijk van allerlei soorten wijnen alcoholvrije varianten worden gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan rode en witte wijn, maar ook mousserende wijnen. Goed om te weten is dat de smaak wel zal verschillen van de variant met alcohol. Ook lijken de alcoholvrije wijnen zelf niet op elkaar. Mocht je een wijn bijvoorbeeld niet zo lekker vinden, dan raden we het zeker aan nog eens wat andere alcoholvrije wijnen te proberen. Er zit ongetwijfeld een smaak tussen die jij lekker zal vinden.

Ga jij ook eens lekkere alcoholvrije wijn proberen?

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Waarom je vaker de keuze zou kunnen maken voor eiwitmaaltijden