The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Leuk hoor al die tech, maar hoe verzeker je dit?

2 Mins read

Vandaag de dag hebben we allemaal de nodige gadgets in huis: een smartphone, smartwatch, smart TV, een tablet, spelcomputers en zo kunnen we nog even door gaan. Super leuk en handig, maar vaak ook kostbaar. Handig dus om al die tech te verzekeren tegen schade en/of diefstal. We leggen je de verschillende mogelijkheden hieronder uit.

Verzeker je gadgets met je inboedelverzekering

Het hebben van een inboedelverzekering is altijd verstandig om je inboedel mee te verzekeren. Je verzekert je inboedel dan tegen brand, waterschade en diefstal. Meestal valt hier ook elektronische apparatuur onder, maar dit kan verschillen per verzekeraar. Daarnaast is het niet zo dat je je apparatuur verzekert tegen stoot- of valschade. Hiervoor kun je dan weer een aanvullende verzekering voor afsluiten. Veel keuzes dus. Je inboedelverzekering vergelijken is zeker iets wat van tevoren kan helpen. Door in de vergelijker de verschillende polissen naast elkaar te leggen, maak je gemakkelijk de juiste keuze. Lopen je gadgets buiten je huis schade op? Dan valt dit niet altijd standaard onder je inboedelverzekering. Hier kun je een buitenhuisdekking voor afsluiten.

Ben je erg onhandig en wil je niet opdraaien voor schade aan de apparatuur van iemand anders? Dan kun je hier een aansprakelijkheidsverzekering voor afsluiten. Hiermee ben je wereldwijd verzekerd als je schade aan spullen van iemand anders veroorzaakt. Ook als je kind of hond de smartphone van de buurvrouw kapot maakt.

Sluit een aparte verzekering af voor alle tech

Wil je je apparatuur volledig verzekeren tegen alles? Dan kun je hier een aparte verzekering voor afsluiten. Je verzekert je smartphone, laptop of andere kostbare gadgets dan tegen diefstal, valschade, waterschade of een storing. Helemaal als je de apparatuur dagelijks gebruikt en niet zonder kan, is dit aan te raden. Zo heb je geen onverwachte hoge kosten en is het ook vaak snel vervangen of gerepareerd.

Houd er wel rekening mee dat je niet te lang wacht de apparaten te verzekeren. Vaak kun je dit na een jaar niet meer doen namelijk, dan zijn ze te oud. Heb je meerdere apparaten die je wilt verzekeren? Dan is het vaak voordeliger om dit op één polis te doen. Je bepaalt zelf de dekking. Bijvoorbeeld door je niet te verzekeren tegen diefstal, maar alleen tegen schade. Daarnaast kies je vaak ook voor een eigen risico. Dat is vaak een bedrag wat je eerst zelf betaalt bij schade. De kosten daarna, dekt de verzekeraar dan. Hoe hoger je eigen risico, hoe lager de premie voor de verzekering.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Welke Lamborghini’s rijden er rond in Nederland?

Related posts
More #MNLK

Waar ben je voor verzekerd als je een inboedelverzekering afsluit?

2 Mins read
De meeste mensen die op zichzelf wonen, hebben een inboedelverzekering. Toch kiest lang niet iedereen ervoor om deze verzekering af te sluiten….