The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Leuke routes om te fietsen in de zomer

2 Mins read

Nederland is een waar fietsland. Het land bezit niet voor niets meer fietsen dan inwoners. Daarnaast worden personen in Nederland gestimuleerd om juist de fiets te pakken, mede door de aanleg van fietsvriendelijke routes en mogelijkheden op de openbare weg. Een ideale kans om Nederland vanaf de fiets te ontdekken. Dit artikel geeft dan ook de mooiste fietsroutes in Nederland weer, die je kunt fietsen als korte fietsvakantie in de zomer.

Fietsen op de waddeneilanden

Om toch een beetje dat vakantiegevoel te ervaren, is een uitstapje naar een van de waddeneilanden zeker een aanrader. Zo kan je bijvoorbeeld op Texel de route: tip van de boswachter fietsen, waar je gemiddeld 30,6 km het eiland door fietst. Het startpunt is hierbij Stayokay, waarna je fietst door de oude wadden polder Waalenburg en zie je het weidse uitzicht vanaf de waddendijk.

Op de waddeneilanden kan het echter flink waaien, waardoor het fietsen relatief zwaarder wordt. Om toch de route op je gemak te kunnen fietsen, zou je elektrische fietsen van Eltener Fahrradprofi kunnen aanschaffen. Zo kan je moeiteloos de prachtige route fietsen.

Fietsroute door het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

De tweede fietsroute bevindt zich in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Deze route brengt je langs oude kastelen, landgoederen en uitgestrekte velden. Daarnaast fiets je door kleine heuvels en stijlvolle buitenplaatsen via kronkelende wegen. De route gaat vervolgens door de bossen, de Grebbelinie, waar je overblijfselen van de tweede wereldoorlog kunt bekijken, en eindigd uiteindelijk in de duin- en heidegebieden. Voor de fietsroute door het Woudenberg ben je gemiddeld 35 km aan het fietsen.

Fietsen langs de Noordzeekust

De derde route brengt je langs de Noordzeekust, waar je beginpunt Haarlem is. De fietsroute brengt je langs de Nederlandse duinen en de vele Noordzeestranden. Dus wanneer je een duik wilt nemen op een hete zomerdag, dan is alles mogelijk. Voor deze fietsroute ben je gemiddeld 26 km aan het fietsen en zeker de moeite waard.

Fietsroute door de Veluwe

De laatste fietsroute in dit artikel brengt je langs het Nationaal Park in de Veluwe. Zo fiets je door de prachtige bossen en heidevelden. Vooral in augustus en september zijn deze velden op zijn mooist, een ideale fietsroute in de zomer dus. Daarnaast fiets je door verschillende dorpjes in de veluwe, waar je lokale producten kunt kopen zoals kaas en vlees. Voor deze fietsroute ben je gemiddeld 56 km aan het fietsen.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook:

Related posts
Sport & Lifestyle #MNLK

Wat zijn de beste cardio oefeningen?

1 Mins read
Je houdt van cardio of je haat het. Je weet dat een cardio workout goed is voor je uithoudingsvermogen en voor de…