The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Life hacks voor een ultiem dagje strand

2 Mins read

Een lekker dagje naar het strand? Natuurlijk! Maar dan wel goed voorbereid natuurlijk. Met een paar slimme trucjes zorg je ervoor dat een aantal ongemakken op het strand definitief tot het verleden behoren. Het vereist wat voorbereiding, maar dan staat vervolgens echt niets je meer in de weg om lekker van je dagje aan het strand (of bij het zwembad) te genieten. Modebewuste vrouwen checken natuurlijk eerst even de collectie van Beachlife voor de nieuwste trends in bikini’s en vervolgens de tips hieronder voor een onbezorgd stranddagje.

Zet je hoed vast!

Ken je dat? Je loopt op het strand met een leuke zomerse hoed op en dan steekt er een verkoelend zeebriesje op. De wind krijgt vat op je hoofddeksel, waardoor het in het water belandt. Besmeurd met zand en vieze drab zet je dat ding natuurlijk liever niet meer op je hoofd. Maar je kunt het eenvoudig voorkomen dat je hoed het ruime sop kiest. Wat je hiervoor nodig hebt is twee veiligheidsspelden, twee kleine stukjes lint en twee haarspelden. Je kunt dit thuis al voorbereiden. Met de veiligheidsspelden breng je aan de binnenkant van de hoed links en rechts een lusje aan, dat je vouwt van het stukje lint. Dan zet je de hoed op je hoofd, je haalt veiligheidsspelden door de lusjes en die steek je in je haar. Simpel toch?

Zonnecrème, maar dan anders

Het is belangrijk om je goed te beschermen tegen de zon. Zorg er dus voor dat je voldoende zonnecrème bij je hebt. Maar vind je dat insmeren ook altijd zo’n gedoe en knijp je vaak veel te veel crème ineens uit de flacon? Dat kan ook anders! Doe de zonnecrème in een leeg poederdoosje en breng het aan met een make-up-watje. Daarmee kun je heel eenvoudig de hoeveelheid zonnecrème perfect doseren.

Handdoek met je eigen naam erop

Natuurlijk, ze zijn bij veel bedrijven te bestellen, maar waarom zou je? Je kunt voor het strand heel simpel zelf een handdoek van je eigen naam voorzien. Zoek een stuk karton dat minstens zo breed is als de handdoek, teken daarop de letters van je naam en knip ze voorzichtig uit. Zo krijg je een mal met de letters van je naam. Die leg je op handdoek en vervolgens spuit je wat bleekmiddel in de letters. Dit werkt uiteraard het beste met een handdoek in een effen kleur.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: In 1959 trad de eilandengroep Hawaii toe als vijftigste staat tot Amerika
Lees ook: Eenvoudige schoonheidstrucjes die je helpen er jonger uit te zien