More #MNLK

Luxe keuken maken doe je met deze 5 tips

3 Mins read

De keuken is steeds vaker dé plek in huis waar we te vinden zijn. Je kunt deze ruimte tegenwoordig het beste zien als een verlengstuk van de woonkamer. Dat komt vooral door de pandemie en de daarbij horende lockdowns waarin we eigenlijk alles vanuit huis moesten doen.

Toen kwamen we erachter dat de keuken toch écht wel een fijne plek is om te leven, te koken, te werken, te eten en samen te zijn met vrienden en familie. Daarom mag er wat ons betreft wel een beetje luxe in de keuken komen. In dit artikel geven we je daarom een paar tips voor een luxe keuken thuis.

1. Kies voor een U-vormige keuken met twee keukeneilanden

Als er iets is dat luxe uitstraalt in een stijlvolle keuken dan is het wel een keuken in de vorm van een U. Dat betekent: schaf twee keukeneilanden aan als je daar de ruimte voor hebt om een soort centraal eiland te maken waar je aan kunt koken, eten en zitten. De ene kant van de U dient als plek om eten te bereiden en de andere kant van de U is de plek om aan te eten, te borrelen en te werken.

Wat zo leuk is aan een U-vormige keuken is dat je tegelijkertijd kunt koken en kletsen met vrienden of anderen die bijvoorbeeld bij je komen eten. Dat is wel wat gezelliger dan apart van elkaar zitten. Let daarbij ook op het zitcomfort van je U-vormige keuken. Kies bijvoorbeeld voor comfortabele hoge eetstoelen of gestoffeerde barkrukken om lekker op te zitten.

2. Professionele keukenapparatuur in je luxe keuken

Of je nou wel of geen ruimte hebt voor een U-vormige keuken; in beide gevallen is het in ieder geval aan te raden om te gaan voor professionele keukenapparatuur in je luxe keuken. Denk aan apparaten die je ook in een restaurantkeuken terug zou kunnen vinden, zoals grote vaawassers, meerdere ovens, een grote koelkast, een grillplaat en waterontharders. J

Je kunt bij HCA terecht voor dergelijke professionele keukenapparatuur. Daar betaal je weliswaar wat meer voor dan wanneer je bij de standaard keukenboer rondkijkt, maar daar krijg je ook veel kwaliteit voor terug. Met het juiste onderhoud maak je er jaren gebruik van en eerlijk is eerlijk: dergelijk keukenapparatuur ziet er veel stijlvoller uit.

3. Ga voor een verborgen afzuiginstallatie

Wat we de laatste jaren ook steeds vaker terug zien in nieuwe en luxe keukens zijn verborgen afzuiginstallaties. De grote afzuigkappen die we jarenlang hebben gekend zijn officieel verleden tijd. Ze zijn geen lust voor het oog, waardoor ontwerpers er iets op hebben bedacht: een verborgen afzuiginstallatie. Deze kun je op verschillende plekken in je keuken laten plaatsen.

Zo kiezen veel mensen ervoor om zo’n verborgen installatie direct naast de kookplaat te plaatsen, zodat de damp en de rook direct goed weg kunnen komen. Ook kun je een afzuiginstallatie aan draden laten bevestigen aan het plafond én is het mogelijk om een verzonken plafondventilator aan te schaffen. Kijk goed wat bij jouw keuken past en je hebt een luxe extraatje in je stijlvolle keuken.

4. Let ook goed op de keuze voor kleuren en materialen

Leuk allemaal: fancy keukenapparaten en een U-vormige keuken, maar: de basis van de keuken zegt ook veel over de luxe uitstraling ervan. Je moet bij het maken van een luxe keuken goed nadenken over de kleuren en de materialen die je kiest. Een felgekleurde ruimte vol spullen ziet er over het algemeen niet erg stijlvol uit, dus let daar goed op.

Kleuren die heel goed passen in een luxe keuken zijn vaak of donker of heel licht (of een goede mix daarvan). Denk aan donkerbruin, zwart, grijs, wit, beige, maar ook aan natuurlijke tinten zoals donkergroen, donkerblauw en aarderood. Combineer deze kleuren met strakke moderne materialen zoals staal, aluminium, eikenhout en opvallende luxe tegels.

5. Smart home apparatuur in je luxe keuken

Wat je ook zeker niet moet vergeten in een stijlvolle keuken is de verlichting. Zorg ervoor dat je experimenteert met lampen die de keuken goed kunnen uitlichten. Wat ook tof is, is om voor een statement piece te gaan zoals een grote kroonluchter of een wand van licht. Het is maar net wat je eigen smaak is én wat past in de keuken. Zo kan slimme verlichting in allerlei kleuren ook een oplossing zijn.

Slimme apparatuur, ofwel smart home in je keuken is sowieso een dikke aanrader. Hoe te gek is het dat je je oven op een afstandje al aan kunt zetten om voor te verwarmen en dat je in de supermarkt via je smartphone een kijkje in je koelkast kunt nemen om te zien of je nog melk of eieren hebt? Zorg ook voor smart speakers om de ervaring in de keuken compleet te maken.

Feedback: info@mnlk.nl

Related posts
More #MNLK

3 onmisbare items die je vind in alle luxe keukens 

2 Mins read
Staat er binnenkort een keukenverbouwing op de planning of ben je aan het oriënteren naar items waarmee je jouw keuken een upgrade…
More #MNLK

Welke kenmerken heeft een tijdloze keuken?

2 Mins read
Ben je op zoek naar een nieuwe keuken en vind je het lastig om te bepalen welke keukenstijl bij je past? Dat…
More #MNLK

Een nieuwe keuken kopen: de voordelen & mogelijkheden op een rijtje!

2 Mins read
Een keuken renovatie uitvoeren geeft je woning direct een moderne en meer eigentijdse look. Het id dan ook niet zo verwonderlijk dat…