The Online Lifestyle Magazine 

Sport & Lifestyle #MNLK

Maak eens een onderwater safari

3 Mins read

De wereld is prachtig. Daarom reizen we graag en nemen we een camera mee om al het moois onderweg vast te leggen. Dit doen we natuurlijk om twee redenen. De eerste is dat je lekker kan nagenieten van alles wat je hebt gezien en gedaan. Ten tweede kun je zo anderen laten zien waar je bent geweest. Helemaal als het om verre reizen en bijzondere activiteiten gaat. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bijzondere onderwater safari. En ja met de beste onderwater camera kun je dan ook de meest fantastische foto’s maken.

Bijzondere vakanties

Tijdens de vakantie iets bijzonders ondernemen, dat is iets wat we graag doen. Daarom gaan we bijvoorbeeld parachutespringen of dieren spotten tijdens een safari. Wanneer je iets bijzonders doet, zal de vakantie je voor altijd bij blijven. Je maakt echte herinneringen en verhalen die je jaren later zal vertellen op verjaardagen en aan collega’s die wellicht ook overwegen eenzelfde reis te gaan maken. Mooie foto’s helpen je erbij om dan je verhalen te illustreren.

Snorkelen en duiken

Heb je het op het land gezien, dan is er nog een hele wereld onder water om door jou ontdekt te worden. Snorkelen en duiken winnen als watersport aan populariteit. Dat is niet zo vreemd, want je kan het overal ter wereld in de zee, een meer of rivier doen. Vaak ga je op zoek naar kleurrijke vissen in koraalriffen, welke zich goed laten fotograferen. Ook tuimelaar dolfijnen staan hoog op het lijstje van menig duiker en snorkelaar om te ontmoeten in de blauwe zee. Deze speelse dieren willen vaak wel poseren voor een fotootje of twee.

Onderwater safari

Zodra je de boot verlaat of het diepere water in zwemt, start eigenlijk al je onderwater safari. Afhankelijk van waar je je bevindt in de wereld, kun je zo een reis maken. Ga je gericht op zoek naar zeekoeien, zeeschildpadden of zeehonden? Het hoort allemaal bij je safari. Veel mensen denken bij een safari aan een reis door Afrika waarbij je op zoek gaat naar de Big Five: de Afrikaanse olifant, Afrikaanse buffel, leeuw, zwarte neushoorn en het jachtluipaard. Wist je dat je in Afrika een onderwater safari kan ondernemen op zoek naar de Wet Big Five? Deze bestaat uit vijf zeedieren, te weten de zeeschildpad, de mantarog, de walvishaai, de dolfijn en de duivelsrog. Dit is wellicht geen officieel lijstje, maar wel een heel imposant vijftal. Die wil je gewoon fotograferen!

Speciaal voor op en om het water

Ben je niet zo avontuurlijk, maar wil je wel foto’s maken in en om het water? Een goede onderwater camera is dan zeker een goed idee. Bovendien kun je ook aan het strand en het zwembad mooie plaatjes schieten met een onderwater camera. Het kan immers tegen een stootje en tegen water, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je telefoon of goede camera waterschade zal oplopen. Ben je dus veel op en om het water te vinden? Koop een mooie onderwater camera en geniet van het waterleven.

In het zwembad

Wist je trouwens dat het ook heel leuk is om met een onderwater camera gekke en mooie foto’s te maken in het zwembad? Experimenteer met de settings, maak foto’s onder het wateroppervlak van een mooie duik of koprol en doe eens de lens half onder water en half erboven en kijk wat voor toffe foto’s dat oplevert. Laat je kind eens onder het wateroppervlak loeren en maak daar een foto van. Of ga zwemmen met je hond en fotografeer de poten onder water en de kop boven water. Je zal merken dat je door deze onderwater camera heel bijzondere foto’s maakt.

Wel even oefenen

Net als met fotograferen op het land (of in de lucht) is het verstandig om voor je grote Wet Big Five onderwater safari te oefenen met de onderwater camera. Zo kun je in het zwembad bij je in de buurt vast onder het wateroppervlak oefenen. Ga naar zee en steek de camera eens in de golven en probeer de verschillende opties uit. Dat maakt het werken met de onderwater camera straks stukken makkelijker. En wie weet ontdek je al iets van het onderwaterleven bij je in de sloot, de vijver of ander natuurwater, want ook daar kun je een onderwater camera zeer goed voor gebruiken. De mogelijkheden met een onderwater camera liggen voor het oprapen. En wie weet ontdek je wel een heel nieuwe hobby; onderwaterfotografie. Kies de beste onderwater camera die bij je past en geniet van het onderwaterleven.

Feedback -> info@mnlk.nl

Lees ook