More #MNLK

Maak je thuiswerkplek ultiem comfortabel met deze tips

3 Mins read

Inmiddels zijn we al wel een beetje gewend aan thuiswerken door corona. Een groot deel van de Nederlandse bedrijven ziet het thuiswerken zo erg zitten dat ze ook van plan zijn om na de pandemie deels vanuit huis aan de slag te gaan.

De kans is groot dat je de basis van je thuiswerkplek al zo hebt ingericht dat je er kunt werken. Nu je misschien wel nóg langer je huis als kantoor moet gebruiken, is het tijd om je werkplek ultiem comfortabel te maken. Wat dacht je van een goede koffiemachine in de keuken of van een extra beeldscherm op je bureau?

Zorg voor overheerlijke koffie (of thee) 

Overleef jij de werkdag niet zonder een lekkere bak koffie? Veel mensen vinden het heerlijk om de dag te beginnen met koffie (of thee). Tenzij je een barista op de werkvloer had, mis je de automaatkoffie van je werk waarschijnlijk totaal niet. Nu je vanuit huis werkt, kun je optimaal genieten van écht goede koffie. Je bepaalt immers zelf wat voor koffie je thuis hebt. Natuurlijk kan dit een kop Senseo of Nespresso zijn, maar waarom zou je niet een stapje verder gaan? Overheerlijke koffie komt over het algemeen immers niet uit een pad of cupje.

Verdiep je eens in goede koffiemachines om dagelijks thuis te kunnen genieten van kwalitatieve koffie tijdens je werk. De beste inbouw koffiemachine scoor je door online onderzoek te doen en door te weten wat je wilt. Drink je voornamelijk zwarte koffie? Of ga je toch liever voor een inbouw koffiemachine die ook cappuccino’s en latte’s kan maken? Check direct welke koffiebonen het lekkerst zijn en je scoort een complete koffie-ervaring voor thuis. Je kunt zo’n koffiemachine in de buurt van je werkplek zetten of juist op een afstandje zodat je even moet opstaan en bewegen om koffie te maken.

Noise cancelling koptelefoon voor thuiswerken

Als er iets is waar we door te werken vanuit huis achter zijn gekomen dan is het wel hoe gehorig je buren kunnen zijn. De lockdowns bleken daarnaast het ideale moment te zijn voor menig Nederlander om te beginnen met verbouwen. Op zich is dat niet heel gek, aangezien je meer tijd thuis spendeert en je je sneller ergert aan bepaalde delen in of buiten je woning. Wanneer je echter een deadline moet halen of een belangrijke Zoom-sessie gepland hebt, is het ontzettend irritant wanneer je buurman net begint met boren of timmeren. Of wanneer je hond beneden begint te blaffen. Oeps!

Daarom is een noise cancelling koptelefoon onmisbaar op je thuiswerkplek. Kies je een beetje voor een goede koptelefoon dan heb je er eentje waarmee je de omgevingsgeluiden kunt dempen zonder dat je naar muziek of andere audio moet luisteren. Dat is ideaal, omdat je je misschien niet altijd kunt concentreren met muziek op. Daarnaast versta je degene met wie je een Zoom-sessie houdt waarschijnlijk veel beter wanneer je die functie aan hebt staan. Extra tip: kies voor een koptelefoon waar een microfoontje in zit om jezelf ook goed verstaanbaar te maken. Daarbij ligt de focus op jouw stem en niet de geluiden uit je omgeving.

Extra beeldscherm is onmisbaar op werkplek

Naast een lekkere bak koffie en een goede noise cancelling koptelefoon kun je je werkplek op nóg een manier net wat comfortabeler maken. Hoewel veel mensen het prima vinden om met één beeldscherm, namelijk het scherm van hun laptop of desktop, te werken, is het prettiger om van nog een scherm gebruik te kunnen maken. Door met twee of zelfs meer beeldschermen te werken, kun je meerdere programma’s tegelijkertijd gebruiken zonder er eentje weg te hoeven klikken. Daarnaast zie je je meer dingen in één oogopslag en kun je efficiënter en sneller werken. Menig Nederlander zweert bij een extra beeldscherm en dat is niet voor niets het geval.

Een extra scherm is niet het enige waardoor je een stuk comfortabeler kunt werken. Wanneer je nog niet over een externe muis en een extern toetsenbord beschikt, is dit het moment om daar naar op zoek te gaan. Hiermee zorg je ervoor dat je comfortabeler zit en dat je minder snel last krijgt van je schouders, nek of rug. Let er hierbij wel op dat je dergelijke externe items op de juiste manier op je bureau plaatst om zo zo ergonomisch mogelijk aan de slag te gaan. Dat werkt niet alleen comfortabeler, maar zorgt er ook nog eens voor dat je productiever je werk kunt doen.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: