The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Maak kennis met de Aston Martin DB5 van James Bond!

1 Mins read

De Aston Martin DB5 is onlosmakelijk verbonden met James Bond. Zo zeer zelfs, dat er een nieuwe Aston Martin DB5 James Bond is uitgebracht in de vorm van de ‘Goldfinger Continuation’. Van deze auto worden er slechts 25 gemaakt, auto’s die er allemaal hetzelfde uitzien.

YouTube video

Een klassiek model in een nieuwe vorm

Daarmee keert de Aston Martin DB5 na 55 jaar terug. Zelf noemt de producent het ‘een klassiek model in een nieuwe vorm’. Liefhebbers moeten wel de portemonnee trekken, want een moderne DB5 kost je rond de 3 miljoen euro. De auto wordt gebouwd in Newport Pagnell in Het Verenigd Koninkrijk. De auto mag er dan klassiek uitzien, dat is ie onder de motorkap zeker niet.

De auto heeft een atmosferische 4-liter motor en beschikt over drie carburateurs. Daarmee heeft deze auto bijna 300 PK beschikbaar. De auto is er in de kleur Silver Birch. En heel mooi is dat er fraaie James Bond gadgets zijn ingebouwd in de wagen. Overigens is het daarbij nadrukkelijk geholpen door EON Productions.

YouTube video

Met schietstoel en verwisselbaar nummerbord

De Aston Martin DB5 was een sensatie in de zestiger jaren. De auto was voor het eerst in een Bond film te zien in 1964, in Goldfinger. De auto had een aantal prachtige extra’s in de vorm van een verwisselbaar nummerbord, een schietstoel, een kogelwerend scherm en een navigatiesysteem. Vervolgens was de Aston Martin ook te zien in de kaskrakers Thunderball (1965) en in Golden Eye, Tomorrow Never Dies, Casino Royale, Skyfall en Spectre.

YouTube video

Aston Martin is 007 veel dank verschuldigd

Aston Martin is een Engels automerk. Het bedrijf is in eigendom van een investeringsgroep rond David Richards. Het automerk dankt een groot deel van de bekendheid aan de James Bond films. In tal van films maakt 007 dankbaar gebruik van de auto. Aston Martin biedt exclusieve personenauto’s. Vorig jaar nog kocht het 5860 voertuigen in 54 landen.

Feedback: info@mnlk.nl

Leestip -> Alle 8 acteurs als James Bond in de film hebben gespeeldJames Bond is al bijna 60 jaar op het witte doek te bewonderen

Related posts
More #MNLK

Dit zijn de vetste auto's waar James Bond in heeft gereden!

2 Mins read
Agent 007, of te wel James Bond, is natuurlijk een van de bekendste film karakters aller tijden. Naast zijn eigen bekendheid, zijn…
Relax & Travel #MNLK

Alle 8 acteurs als James Bond in de film hebben gespeeld

2 Mins read
Nu No Time to Die snel nadert, kijken we terug naar alle acht mannen die ’s werelds beroemdste spion tot leven hebben…
Relax & Travel #MNLK

James Bond is al bijna 60 jaar op het witte doek te bewonderen

1 Mins read
Van Dr. No tot No Time To Die, hebben tal van factoren de films van James Bond altijd dynamisch gehouden. Hoofdrolspeler, gadgets,…