The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Maak kennis met de duurste tosti ter wereld

1 Mins read

Tosti’s behoren tot de heerlijkste lekkernijen die je met brood kunt maken. Twee boterhammen zijn voldoende, met natuurlijk een dikke laag kaas ertussen en het liefst ook wat ham, tomaten, ei en/of rauwkost. Maar zo bescheiden als een tosti van twee standaard boterhammen is, zijn tosti’s niet altijd. Soms worden er tosti’s gemaakt die elk voorstellingsvermogen te boven gaan. Niet alleen omdat ze zo groot zijn, maar ook vanwege de prijs die voor deze mega-tosti’s gerekend wordt. Maar wat is nu eigenlijk de duurste tosti ooit? Lees hieronder verder om daar achter te komen!

YouTube video

Wat is de duurste tosti ter wereld?

Uitgevonden in Frankrijk

De tosti schijnt in 1910 in Frankrijk uitgevonden te zijn en kreeg als naam croque-monsieur mee. Tegenwoordig kent iedereen het fenomeen tosti. Het mooie van dit geroosterde broodjes ham-kaas is dat je deze lekkernij razendsnel kunt bereiden en hij lekker voordelig is. Niet voor niets zijn tosti’s met name populair onder studenten en jongeren. Maar ook als je van middelbare of wast oudere leeftijd bent, is het heerlijk om zo af en toe en tosti in het tosti-ijzer te stoppen voor een snelle en lekkere hap.

Duur geworden in New York

Tosti’s lijken misschien een beetje standaard eten. Simpel, basic en goedkoop. Maar die vlag gaat niet altijd op. Wil je echt de meest luxe en dure tosti ter wereld eten, dan moet je een keer naar New York in de Verenigde Staten gaan. Daar is namelijk de duurste tosti ter wereld te koop voor 214 dollar. Het superdure exemplaar dat je in New York kunt kopen, heet The Quintessential Grilled Cheese Sandwich. In het New Yorkse eetrestaurant Serendipity 3 wordt deze superieure, unieke tosti op een kristallen bord geserveerd.

Ingrediënten van deze tosti

Maar waarom moet deze tosti zo duur zijn? Naast de unieke bediening op een duur bord, is deze bijzondere tosti doorbakken met 23 karaats goud. De kaas die voor deze tosti gebruikt wordt, heet caciocavallo podolico. Dit is een unieke Italiaanse kaassoort die zeer zeldzaam is. Verder wordt deze tosti ingesmeerd met witte truffelolie en belegd met goudvlokjes. Als extra delicatesse volgt na het verorberen van deze peperdure tosti een kom tomatensoep met kleine kreeftstukjes.

Leestip -> The Diamond Sterling is de duurste tequilaDit flesje water is het duurste ter wereld (!)