The Online Lifestyle Magazine 

Business & Luxury #MNLK

Maak kennis met de duurste vis ter wereld (736.000 dollar)

1 Mins read

Het voedingscentrum adviseert ons minimaal eens per week vis te eten. De vetzuren in vette vis vormen een goede bescherming tegen hart- en vaatziekten. Een harinkje happen of een lekkere moot zalm op z’n tijd zijn ook best lekker. Hoewel vis vaak duurder is dan vlees, zijn zalm en haring bij lange na niet de duurste vissen ter wereld.

De blauwvintonijn is de duurste vis ter wereld

De blauwvintonijn is één van de duurste vissen ter wereld. Dat is niet zozeer vanwege de smaak, maar vooral omdat deze vis zo schaars is. Op een veiling werd voor 300 kilo van deze tonijn ooit 736.000 dollar betaald. Deze vis is populair als ingrediënt voor de sushi. Kaviaar scharen we voor het gemak ook maar even onder de vissen. Deze onbevruchte eitjes van de steur, die ook wel het zwarte goud worden genoemd staan bekend als een delicatesse.

De Almas kaviaar is dan weer de meest dure en zeldzame kaviaar met een prijs van 39.500 dollar per kilo. De steur wordt steeds zeldzamer, bovendien leggen ze niet jaarlijks eitjes. Dit kan soms wel 20 jaar duren.

Toch genieten van blauwvintonijn en kaviaar?

Wil je toch kaviaar eten, maar past dit niet helemaal binnen jouw budget? Er zijn ook imitatieversies te koop van eitjes van zalm, haring en tonijn. De gekleurde eitjes die je vaak op sushi vindt, zijn de eitjes van de lompvis en de vliegende vis. Ook blauwvintonijn wordt betaalbaarder doordat deze vis in gekweekt wordt. Dat gaat niet zonder slag of stoot.

Duurste vis ter wereld

Feedback voor de redactie: info@mnlk.nl

Check ook eens -> Het duurste paard ter wereld
Check ook eens -> De duurste koffie