Cars & Tech #MNLK

Maak kennis met de Peugeot 208

2 Mins read

Het familiebedrijf Peugeot werd opgericht in 1858 en groeide uit tot een van de grootste automerken op de wereld. Vooral in West en Oost Europa kom je de Peugeots regelmatig tegen. Dankzij hun brede scala aan modellen, reikend van klein instapmodel tot goed voorziene SUV, is dit merk voor iedereen toegankelijk. Over de jaren heen heeft Peugeot ook hun designs steeds stoerder en zelfs sexier gemaakt. Op de website van Peugeot wordt zelfs de slagzin ‘zo krachtig is verleiding’ al in de mond genomen. Kortom, Peugeot is een merk dat voor ieder wat wils heeft en daarbij ook rekening houdt met je portemonnee. Hieronder ontdek je meer over de Peugeot 208.

De Peugeot 208 is een gave hatchback

De Peugeot 208 is de hatchback versie van de kleine Peugeots. Deze auto biedt ruimte voor vijf mensen, inclusief de chauffeur, en is voorzien van een strak en design met lange motorkap. De verchroomde grille geeft de auto ook een stoere touch, wat zorgt dat de auto in het rijtje past met de Audi A3 of de nieuwere Ford Fiesta’s. Een compacte auto met strak design en stoere elementen.

Verschillende uitvoeringen

De auto is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Het goedkoopste instapmodel is nieuw al te verkrijgen vanaf 19.730 euro. Hierbij krijg je een 5’’ touchscreen in het dashboard met GPS, radio, USB aansluiting en zelfs automatische bandenspanningsmeter. Ook heeft de auto cruise control en twee speakers. Het tweede model kost ongeveer 21.000 euro en is iets rijkelijker belegd met gadgets. Onder andere elektrische verstelbare en verwarmbare buitenspiegels, climate control met actieve koolstoffilter en lederen stuurwiel. Het derde model kost 23.000 euro en is weer voorzien van extra groot touchscreen met vier USB aansluitingen en mirror-screen mogelijkheden. Ook kun je deze uitvoering zonder sleutel starten. De auto heeft namelijk een knop waarmee je de motor start. De sleutel dient in die gevallen wel in de auto aanwezig te zijn.

Kopen of leasen

Deze auto kun je zowel nieuw of tweedehands kopen als leasen. De 208 heeft een goede zuinigheid en gemiddelde bijtelling van 22%. Daarbij is de auto geschikt voor rijden in de stad en op het platteland. Dankzij de vele handige gadgets en het strakke design, is de auto ook visueel zeer aantrekkelijk. Daarbij is de auto ook een zeer comfortabele auto om in te rijden. Ideaal dus voor mensen die veel rijden voor hun werk of privé. De auto is al te leasen vanaf 370 euro per maand en is beschikbaar voor zowel private als corporate lease.

Elektrisch rijden

Wil jij graag elektrisch gaan rijden, maar vind je veel elektrische auto’s nog te duur? Kijk dan eens naar deze auto met elektrische motor. Deze auto is rijkelijk belegd met handige gadgets en voorzien van een geheel elektrische motor. Zo toegankelijk was elektrisch rijden nog nooit.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Online een auto kopen