The Online Lifestyle Magazine 

Cars & Tech #MNLK

Maak kennis met de Rolls-Royce Phantom 2020

2 Mins read

De Rolls-Royce Phantom is niet alleen een ultiem statussymbool, het is de Heilige Graal van de handgemaakte luxeauto’s. Het imposante ontwerp en het decadente meubilair zijn afgeleid van tientallen jaren van het bouwen van weelderige auto’s voor ’s werelds rijkste klanten. Het maakt gebruik van een moderne aluminium structuur die boven op een luchtvering rijdt voor euforisch comfort. De Phantom heeft weinig echte rivalen, want zelfs de Mercedes-Maybach S650 en de Bentley Mulsanne leveren niet hetzelfde niveau van sybaritische luxe.

Wat is er nieuw bij de Rolls-Royce Phanton 2020 versie?

Het Rolls-Royce’s vlaggenschip sedan kreeg drie bijkomende verfraaiingen: een gepolijste metalen tankdop, een nieuwe optionele op maat gemaakte dashboardklok en de mogelijkheid om de deurpanelen te borduren.

Je kiest niet zomaar een Phantom- of een Rolls-Royce uit het dealernet. Deze auto’s worden gebouwd volgens de hoge eisen van de miljonairs en miljardairs die zich ze kunnen veroorloven en worden vaak tot in het kleinste detail op maat gemaakt.

Motor, transmissie en prestaties

Het grote vermogen wordt geleverd door een 563 pk sterke twin-turbo V-12 in combinatie met een achttraps automaat en achterwielaandrijving. De acceleratie is levendig. Met de Phantom zweef je als het ware over de weg; hij is voorzien van een pothole-spotting camera die de vering helpt om zich in real time aan te passen aan de onvolkomenheden van de weg.

Het brandstofverbruik wordt geschat op twaalf liter per 100 km in de stad, maar de twintig liter op de snelweg.

Interieur, comfort

Een interieur op maat voor koningen kan worden versierd met een op maat gemaakt dashboard. Hout, echte metalen accenten en een grote hoeveelheid soepel leer in bijna elke vierkante centimeter van de cabine. Rolls-Royce biedt zowel een standaard- als een langwerpige versie van de Phantom, waarbij de laatste 8,6 inch langer is, wat leidt tot extra beenruimte op de achterbank. De achterste scharnierende deuren gaan open om een sierlijke in- en uitgang naar de achterbank mogelijk te maken, waar de passagiers kunnen worden getrakteerd op een groot aantal luxueuze zaken zoals tapijten, elektrisch verstelbare stoelen met massage, een koeling voor de champagne en een afstandsbediening voor het infotainment-systeem van de auto.

Veiligheids- en rijvaardigheidskenmerken

Zijn duizelingwekkende reeks van facultatieve technologie omvat nachtvisie en een duidelijk laser-licht systeem, maar Rolls-Royce biedt ook meer mondaine bestuurder-steun eigenschappen zoals voorwaartse botsing en een waarschuwing bij afwijking van je rijvak als norm aan.

De belangrijkste veiligheidsfuncties zijn onder andere:

  • standaard voorwaartse botsingswaarschuwing
  • standaard waarschuwing voor verlaten van het rijvak
  • beschikbare adaptieve snelheidsregeling met nachtzicht

Leestip -> Maak kennis met deze MANSORY Ferrari 812 SUPERFAST
Leestip -> Maak kennis met de Mansory Lamborghini Urus VENATUS!

Feedback: info@mnlk.nl