The Online Lifestyle Magazine 

Relax & Travel #MNLK

Maak kennis met de verschillende eilanden van Schotland

1 Mins read

Wanneer het over Schotland gaat vallen de meeste mensen altijd terug op dezelfde zaken: de Highlands, de Lochs en heel soms smijten ze er ook nog wat kilts en de Whisky tussen. Wat vaak vergeten wordt? Het feit dat Schotland als land enkele honderden eilanden telt die stuk voor stuk wel een bezoekje waard zijn.

Bezoek de verschillende Schotse eilanden

Eilandengroepen

Schotland telt ruwweg vier grote eilandengroepen. Er zijn de Binnen- en de Buiten-Hebriden in het westen van het land en in het noorden kan je Orkney en de bekende Shetlandeilanden terugvinden.

De Binnen-Hebriden

Een reis langs de Binnen-Hebriden? Dan moet je de heerlijke Whisky op het eiland Islay proeven, de rustige stranden van Colonsay aandoen of even zielenrust vinden in de oude abdij op Iona. Wil je wat indrukwekkende zeearenden spotten? Dan is het eiland Mull echt iets voor jou. De echte topper in de Binnen-Hebriden? Dat is het eiland Skye waar schitterende kastelen en enkele dramatische landschappen op je wachten.

De Buiten-Hebriden

Op het eiland Barra kan je kajakken in het meest heldere water ter wereld en voor een maagdelijk wit strand? Kan je op het eiland Harris zijn. De verbindingsbruggen tussen de eilanden zijn trouwens echt ideaal voor een onvergetelijke fietsvakantie. Wil je ook wat cultuur opdoen? Dan is het verlaten eiland van St Kilda, werelderfgoedlocatie van UNESCO, helemaal jouw ding.

Orkney en Shetland

Op heel wat van de eilanden van deze 2 eilandengroepen kan je sporen terugvinden van oude beschavingen. Skara Brae, Brough van Birsay en Maeshowe zijn hier echte aanraders. Liever wat pure natuur? Dan kan je je wenden tot Marwich Head waar je duizenden zeevogels op kliffen kunt spotten. Voor volksmuziek moet je dan weer in Lerwick en Kirkwall zijn en om wat te zien uit de tijd van de Vikings dien je je ten slotte te wenden tot Unst in Shetland.

Schotland is een land dat een rijke geschiedenis en een grote diversiteit aan te bieden heeft. En nergens in Schotland komen al deze troeven echt zo goed als uiting als op de eilanden. Het zou dan ook eeuwig jammer zijn ze links te laten liggen.

Feedback: info@mnlk.nl

Leestip -> Schotland staat voor veel mensen gewoon synoniem met een reis naar de Highlands

Related posts
Relax & Travel #MNLK

Net als in Scandinavië zijn er in Schotland ook meer dan genoeg cottages. Wandelaars kunnen hier verblijven als tussenstop van hun trektocht.

1 Mins read
In Schotland vindt je een grote variatie aan cottages: van cottages waar proviand aanwezig is (geen gastheer), tot cottages die op een…
Relax & Travel #MNLK

Schotland staat voor veel mensen gewoon synoniem met een reis naar de Highlands

1 Mins read
De Schotse hooglanden zijn dan ook de grote publiekstrekker van het land. Daarbij moet gezegd worden dat Schotland echt nog wel heel…
Relax & Travel #MNLK

Schotland roept meteen beelden op van Highland games, mannen in kilt, heerlijke Whisky en een ontembare natuur

2 Mins read
Geen wonder dan ook dat Schotland enorm populair is bij vakantiegangers en steeds een populariteit blijft toenemen. Een mooie route door het…