The Online Lifestyle Magazine 

Cars & Tech #MNLK

Maak kennis met deze MANSORY Ferrari 812 SUPERFAST

2 Mins read

Ferrari staat bekend om het maken van auto’s die zo op een slaapkamerposter kunnen komen. Met de Ferrari 812 hebben ze trend doorgezet. Vanuit elke hoek is deze auto prachtig en verfijnd gemaakt. Zoals wel vaker bij een auto voor op een slaapkamerposter is de prijs niet mals. Met zijn vier ton is deze auto alleen voor de rijkste ter aarde bestemd. Voor deze prijs krijg je wel een fantastische V12 geleverd die 800 PK produceert. Als je deze 800 Italiaanse paarden van 0 naar 100 laat gaan ben je onder de drie seconden klaar. Houd je je voet op het gaspedaal? Hij zal je laten doorschieten naar een ongelooflijke 340 kilometer per uur. Hieronder meer over de MANSORY Ferrari 812 SUPERFAST.

MANSORY Ferrari 812 SUPERFAST

Uiteraard kon Mansory deze Ferrari dan ook niet laten gaan. Dit bedrijf staat bekend om de duurste modellen nog iets gekker te maken dan dat ze eigenlijk als zijn. Dit hebben ze zo ook gedaan met de Ferrari 812. Aan de buitenkant zijn veel standaard onderdelen vervangen door koolstof varianten om hem nog lichter en sportiever te maken. Naast al dit koolstof kunnen een breed body kit en een dikke achtervleugel natuurlijk niet achterblijven.

De achterkant is voorzien van een grote diffuser waar de vier uitlaten die op het standaard model ook zitten te zien zijn. Pas als je de deur open doet zie je hoe ver ze zijn gegaan met de aanpak van dit model. Met een afwisseling van zwart is het meeste in deze cockpit rood gekleurd. Door de combinatie van dit rood en zwart met de strakke lijnen spreekt het interieur voor zich. Iedereen die hier in zal stappen is gewaarschuwd van de brute snelheid van de MANSORY Ferrari 812 SUPERFAST.

Instappen kun je echter maar met zijn tweeën zoals in de normale variant ook het geval is. In deze coupe is er op alle manieren voor gezorgd dat je het idee hebt om in een echte raceauto te zitten.

Sneller dan snel

Mansory kon het uiteraard ook niet laten om de motor aan te pakken. De toch al krachtige V12 die in deze auto zat ingebouwd heeft 30 pk meer gekregen. Dit maakt het een totaal van 830 pk. Aan koppel hebben ze nog 25 extra Nm kunnen vinden. Voor de prestaties van de auto op het rechte stuk maakt het niet veel uit. De topsnelheid blijft 340 kilometer per uur en 0 naar 100 gebeurt nog steeds in 2,9 seconden. De aanpassingen die bij deze auto zijn gedaan komen pas echt tot hun recht in het bochtenwerk.

Check ook: Maak kennis met de Mansory Lamborghini Urus VENATUS!
En: Wie doorbreekt het succes van Mercedes in de Formule 1