The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Maak kennis met dierenpark Taman Indonesia

3 Mins read

Nederland kent veel dierentuinen en dierenparken. De één is wat bekender dan de andere. Wanneer je Artis hoort of Blijdorp dan weten de meesten meteen waar het over gaat en tot welke stad deze dierentuinen behoren. Amsterdam en Rotterdam, twee van onze grootste steden. Maar wist je dat er ook in de provincie Overijssel een prachtig dierenpark te vinden is? Het is een vrij klein park, maar wel een heel speciaal park. In de stad Kallenkote kun je namelijk het dierenpark Taman Indonesia vinden. Dit park is gespecialiseerd in dieren uit het verre oosten, namelijk Indonesië. Je kunt er veel verschillende exotische dieren terug vinden. Enkele voorbeelden zijn: Verschillende kleurrijke vogels zoals de zeer zeldzame balispreeuwen. Ook kun je er zoogdieren vinden die je waarschijnlijk nog niet kent, zoals de binturong (een beermarter), de Bengaalse tijgerkat en de Indonesische Loewak (koffierat). Het park heeft veel verschillende soorten dieren maar staat toch het best bekend om de vele exotische vogels. In totaal noemen meer dan vijftig vogelsoorten dierenpark Taman Indonesia hun huis.

KOM IN DE INDONESISCHE SFEREN MET DE TUK TUK

Een verre reis naar Indonesië maken is helaas niet voor iedereen weggelegd. Om toch een beetje in de Indonesische sferen te komen kun je er voor kiezen om gebruik te maken van de tuk tuk ophaal service die het dierenpark Taman Indonesia aanbiedt. Deze service geld enkel op doordeweekse dagen en niet op feestdagen. Als je de service boekt, wat een twintig euro per persoon kost (voor volwassenen) kun je het volgende verwachten: Je wordt opgehaald op het station van Steenwijk en wordt naar het dierenpark gebracht. Ook op de terugweg wordt je weer in de te gekke tuk tuk weggebracht. Je entree kaartje zit in deze prijs inbegrepen.

Wanneer je verblijft in een hotel dichtbij het dierenpark kun je ook gebruik maken van de tuk tuk service. Voor de lijst van hotels en campings die mee doen met deze ophaal service kun je het beste even op de website van dierenpark Taman Indonesia kijken.

VERSCHILLENDE WORKSHOPS IN TAMAN INDOENSIA

Wat leuk is aan dierenpark Taman Indonesia is dat het vaak veel verschillende workshops organiseert. Zo kun je het park en alles wat er bij hoort op een interactieve manier ontdekken. Ze hebben de ‘Taman School’ in het leven geroepen om zo om de zo veel weken een andere educatieve workshop te organiseren om zo de bezoekers wat meer bij te brengen over de Indonesische cultuur en de flora en fauna die er bij horen. De workshop die momenteel georganiseerd wordt is het Botanisch kunst fotograferen. Wat kun je verwachten: De workshop wordt geboekt voor een groep van minstens 15 personen. De kosten bedragen momenteel 59,95 euro maar kijk op de website voor de meest actuele prijzen.

De workshop zelf zal ruim vier uur bedragen en zal gaan over de betoverende geschiedenis van de botanische tuinen fotografie. Je zult veel leren over de geschiedenis van deze kunstvorm en je zult ook een rondleiding krijgen door de botanische tuin. Neem je eigen digitale camera mee zodat je kunt experimenteren met alles wat je tijdens de workshop leert. Van micro onderwaterfotografie tot het maken van collages en van stillevens fotograferen tot echte kunstfotografie.

De focus tijdens deze workshop ligt op exotische botanische fotografie. Je zult van Marlisa Wareman ook een rondleiding in de specerijenkas krijgen. Dit dient voor het opdoen van inspiratie voordat je zelf met je foto camera aan de slag gaat. Het leuke aan deze workshop? Het vindt op verschillende locaties binnen het park plaats. Je werkt zo wel binnen als buiten en zult merken dat je door de afwisselende locaties nog meer inspiratie op zult doen.

Ook is er een heerlijke traditionele Indonesische lunch voorzien voor de deelnemers van de workshop waarbij de nasi goreng, mie goreng en spekkoek niet zullen ontbreken.
Ook mag je na afloop zelf nog door het park wandelen en op je eigen tijd de prachtige flora, fauna en dieren bewonderen.

Voor actuele informatie zoals prijzen, openingstijden e.a. verwijzen wij je graag naar de website van het dierenpark zelf.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Reptielenhuis de Aarde