Your daily dose of inspiration and motivation

Relax & Travel #MNLK

Maak kennis met Giraffe Manor

2 Minuten leestijd

Bijzondere hotels zijn tegenwoordig overal ter wereld wel te vinden, maar dit is toch wel echt een van de uitschieters. Giraffe Manor in Kenia is een luxueus hotel net buiten de hoofdstad Nairobi waar je een unieke ervaring kunt beleven. Het is namelijk niet alleen een hotel, maar ook een opvangcentrum voor giraffes. Deze prachtige beesten zie je continu lopen en ze willen maar wat graag met je ontbijten, of lunchen. Of samen met je op de foto. Hier wil je heen!

Giraffe Manor in Kenia

Onder dierenliefhebbers is Giraffe Manor al jarenlang een begrip. Het bestaat dan ook al een behoorlijke tijd, de opening was in 1932. Net zoals veel andere plekken in dit deel van de aarde werd het echter in het begin heel anders gebruikt. Tot en met 1974 werd het gebruikt als Schots jachtlodge, men kon hier verblijven in Kenia.

Hoe Giraffe Manor ontstond

In 1974 ging de kleinzoon van de Schotse eigenaar op Giraffe Manor wonen, samen met zijn Amerikaanse vrouw Betty. Zij besloten het helemaal anders te gaan doen en maakten er een opvangcentrum van. Een ondersoort van de giraf, de Rothschild Giraffe, heeft het steeds moeilijker in Kenia. De door de toenemende bebouwing en infrastructuur, maar ook door het feit dat ze een makkelijke prooi voor jagers zijn. De dieren zijn namelijk opvallend langzaam.

Jock en Betty haalden deze dieren naar het landgoed en zorgen hier voor ze. Inmiddels lopen er meer dan tien giraffes rond. En het mooiste is nog, deze zijn gewend aan mensen en daarom gewoon helemaal op hun gemak. En dat kun jij dus ook zijn, je kunt je gewoon normaal gedragen met de dieren om je heen.

Een bijzonder verblijf

Het verblijf in het hotel is dus bijzonder, en ook buiten de aanwezigheid van giraffes is het er goed toeven. De twaalf luxe kamers zijn ingericht met een groot hemelbed, mooie kunst en ruime badkamer. Er zijn ook kamers speciaal geschikt voor gezinnen met kinderen. Eten doe je in de zonnekamer, met een heerlijk uitzicht op de natuur met de giraffes. Regelmatig steken ze echter ook hun kop door het raam en houden ze je gezelschap tijdens het eten.

Aan het eind van de dag kun je op de veranda lekker eten en een goed biertje drinken om de dag af te sluiten. In de omgeving is ook genoeg te doen en te beleven. Afrika is sowieso een prachtig gebied om te gaan reizen, en eigenlijk moet je dan gewoon een keer bij Giraffe Manor zijn geweest.

Wat is de prijs van Giraffe Manor?

Mail naar info@mnlk.nl zodat we deze informatie kunnen toevoegen.

Leestip -> Dit zijn 5 mooie wandelroutes op de Veluwe6x de mooiste plekken in Frankrijk