The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Maak kennis met Museum Het Valkhof in Nijmegen

1 Mins read

Het Museum Valkhof in Nijmegen opende in 1999 de deuren. Het museum is voorgekomen uit een fusie tussen het Museum G.M. Kam (1922) voor archeologie en de Commanderie van St. Jan voor oude en moderne kunst. In Museum Valkhof zijn Romeinse voorwerpen en opgravingen te zien, evenals oude en moderne en hedendaagse kunst (vanaf de jaren 1960 tot nu). Nijmegen, vroeger Noviomagus, was in Nederland de centrale plek van de Romeinen in ons land. Het museum is gesitueerd naast het Kelkenshof en ligt opeen locatie waar vroeger een legerkamp van de Romeinen heeft gestaan.

De mooiste collectiestukken in het Museum Het Valkhof in Nijmegen

Wanneer u een bezoek brengt aan Museum Het Valkhof in Nijmegen, zorg dan in elk geval dat u de volgende bezienswaardigheden en topstukken uit de collectie niet overslaat:

  • Godenpijler Nijmegen – een topstuk in de sectie oude kunst is de fantastisch mooie godenpijler die in Nijmegen in 1980 gevonden is bij archeologisch onderzoek. De oorspronkelijk pijler, die bestaat uit vier blokken, was maar liefst 3,5 meter hoog. Op de pijler is onder meer Tiberius, de opvolger van de Romeinse keizer Augustus, zichtbaar, evenals enkele goden, onder wie Apollo, Bacchus en Diana.
  • Beroemd is de prachtige zilveren gezichtshelm, die een ruiter uit de tijd van de Romeinen laat zien. Dit topstuk is in 1915 gekocht door een verzamelaar van antieke objecten uit Nijmegen en zo in de collectie van Museum Het Valkhof beland.
  • Het Nijmeegse uiltje is een prachtige beker, in de vorm van een uil, die op tafel gezet werd als pronkobject. Het kunststuk is gemaakt in de zestiende eeuw.
  • In de sectie moderne kunst is Machine No.2, een prachtwerk van de Japanse kunstenaar Shinkichi Tajiri, te bewonderen. Dit werk verbeeldt hoe de mens een robot wordt en de robot een mens.

Sla Museum Het Valkenhof niet over

Je ziet het: dit museum is absoluut een bezoek waard. Zowel geschiedenisliefhebbers als liefhebbers van archeologie, oude kunst of moderne kunst, kunnen hier hun hart ophalen. Sla dit museum dan ook niet over!

De actuele openingstijden zijn te vinden op de website van het museum.

Feedback: info@mnlk.nl

Leestip -> Bezoek en ervaar het Airborne Museum in Arnhem